Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Науковці розглянули проблеми розвитку регіону в умовах глобалізації

28 травня 2012 - 16:12

Науковці розглянули проблеми розвитку регіону в умовах глобалізації

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук взяв участь в урочистому відкритті V Міжнародного науково-практичного семінару «Структурно-інституціональна трансформація та безпека економіки регіонів України в процесі модернізації держави», який відбувся в Запорізькому інституті економіки та інформаційних технологій.

У семінарі взяли участь науковці України, Росії, Польщі, Великобританії, Франції, Молдови та Білорусі. Серед них – представники Національної академії наук України, понад 100 докторів та кандидатів наук, представники громадських організацій та провідних промислових підприємств з усіх регіонів України.

Від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка з цією подією та Днем науки учасників заходу привітав Петро Гончарук. Зокрема, він наголосив, що зростаюча популярність семінару доводить важливість проблем, які  порушуються його учасниками.

- Запорізький край – серце економіки України. Кожен другий автомобіль, кожний четвертий кіловат електроенергії та кожна п’ята тонна сталі виробляється у нас. В області працює понад 400 промислових підприємств, серед яких такі світові бренди як  «Запоріжсталь», «Дніпроспецталь», «Мотор Січ», - зазначив Петро Гончарук.

Окремо посадовець зупинився на питанні інвестиційного клімату регіону, нових проектах, які реалізує керівництво області. Зокрема, розповів про створення промислових зон, реалізацію проектів у сфері сонячної та вітроенергетики.

Цього року семінар проводиться в партнерстві з Промисловим інвестиційно-інноваційним форумом, організованим облдержадміністрацією та облрадою за ініціативи Запорізької торгово-промислової палати.

У рамках заходу також відбулися пленарні та секційні засідання за напрямами, а також наукова конференція  «Передумови та пріоритети українсько-польського співробітництва в умовах посилення євроінтеграції», підготовлена  спільно з вищими навчальними закладами Польщі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів