Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Трудова зайнятість засуджених – один з реальних шляхів подолання злочинності»

28 травня 2012 - 17:12

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав Вільнянську виправну колонію №20. У нараді, що відбулась на території закладу, також взяли участь представники пенітенціарної системи, керівники ряду управлінь облдержадміністрації, представники місцевої влади.

- Головна мета робочої поїздки - не тільки ознайомитися з умовами перебування засуджених у колонії, але й обговорити зі всіма зацікавленими сторонами проблемні питання в діяльності установ виконання покарань, розташованих на території Запорізької області, - зазначив на початку роботи голова облдержадміністрації.

Олександр Пеклушенко ознайомився з роботою міжобласної психіатричної лікарні, розташованої на території колонії №20, відвідав відділення соціально-психологічної служби, їдальню, хлібопекарню, тепличне господарство. Але основну увагу звернув на виробництва, що налагоджені у Вільнянській колонії. Він відвідав ділянку по виготовленню м’яких та корпусних меблів, виробництво метало- пластикових вікон,  цех деревообробки та виготовлення столярних виробів.

Як повідомив  начальник управління Державної пенітенціарної служби в Запорізькій області Олександр Крикушенко  продукція, що виробляється в колонії, високої якості  та конкурентоспроможна на ринку завдяки меншій вартості.

- Ми не ставимо за мету отримати великий прибуток. Наша головна мета - залучити до виробництва максимальну кількість засуджених. Таким чином ми не лише займаємо їх роботою, але й навчаємо  професії, яка може стати їм в нагоді на волі, - відзначив Олександр Крикушенко.

Сьогодні середньомісячний товарний випуск продукції на підприємствах виправних закладів Запорізької області складає  2,8 млн. грн.. Головне питання, з яким представники пенітенціарної системи звернулися до регіональної влади, допомогти зі збутом цієї продукції. Олександр Пеклушенко надав доручення керівникам управлінь облдержадміністрації опрацювати пропозиції, надані пенітенціарною службою, та розробити максимально ефективні шляхи співробітництва в питанні закупівлі продукції, що виробляється в обласних установах виконання покарань.

- Так, це система покарання, але її основне завдання – зберегти людину. Тому питання трудової зайнятості засуджених мусить займати перше місце. Мені імпонує настрій керівництва пенітенціарної служби, що працює над створенням  затребуваного конкурентоспроможного виробництва. За результатами робочої поїздки буде надано конкретні доручення. Адже замовлення для цих підприємств - це не тільки покращення фінансового стану колоній та соціально-побутових умов засуджених. Головне – це зайнятість для тих, хто тут перебуває. Трудова зайнятість засуджених – це один з реальних шляхів подолання злочинності, а саме – рецидивної злочинності.

Як підкреслив голова облдержадміністрації, продукцію, що виробляється в колоніях, необхідно   використовувати містам та селищам для благоустрою, залучаючи кошти місцевих бюджетів. Також на неї повинні звернути увагу бюджетні установи, адже вона доволі високої якості та  прийнятної ціни. Також Олександр Пеклушенко наголосив, що влада повинна розробити механізм працевлаштування людей, що вже  відбули покарання. Це також сприятиме зниженню рівня злочинності в регіоні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів