Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Артеменко: „Засуджені теж громадяни нашої країни”

20 квітня 2005 - 10:15

Саме цими питаннями і цікавився голова облдержадміністрації Юрій Артеменко під час відвідин колонії, куди завітав з прокурором області Олександром Шацьким та начальником управління державного департаменту України з питань виконання покарань Запорізької області, генерал-майором Валерієм Тетеруком. Гості відвідали медичну частину, де на лікуванні перебувають ВІЛ-інфікований, алкоголік, поранений з поламаною рукою та інші пацієнти. Під час розмови від них почули нарікання на слабке медикаментозне забезпечення.

Губернатор розмовляв з осудженими, які на території колонії будують капличку, а також з порушниками режиму, які знаходяться під посиленим контролем. Останні поскаржилися на справжнє знущання, адже доводиться цілу зміну молотом і кайлом витесувати з великих каменюк тротуарні камінчики, за кожен з яких платять по 3 копійки. А за зміну їх треба витесати до 80 штук. Просто каторжна праця. Відвідав промислову зону, де позбавлені волі виготовляють побутові візки, стелажі для невеликих хлібопекарень, вибухозахисті комплекти за замовленням Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Враження двояке, - зауважив Ю.Артеменко. – Я не можу говорити, що тут добре, бо це несвобода і контингент тут не кращий. Але ці люди – громадяни нашої країни, і вони теж голосували під час виборів Президента країни. Тому мають відповідні права, хоча й дещо обмежені. Мені важливо було дізнатись чи не порушують їх  права, перетворюючи  покарання у знущання над людиною.

Під час розмов я побачив ряд проблем, пов”язаних з харчуванням, забезпеченням медикаментами. Побачив організовану роботу у промзоні і водночас знущання над порушниками режиму. Чи реальна ціна за ту важку працю, за яку платять 3 копійки? Це корисна праця чи вона нікому не потрібна?

По ходу знайомства із станом справ у колонії губернатор дав ряд доручень відповідним службам розібратись до кінця і поправити становище. Керівника колонії запевнив, що допоможе в реалізації продукції, виготовленої за замовленням МНС.

Після від’їзду губернатора прокурор області провів особистий прийом осуджених.

 

Прес-служба облдержадміністрації   

Читайте також

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни