Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Наше завдання – знайти компроміс у реалізації екологічних програм, але не за рахунок жодної зі сторін»

1 червня 2012 - 15:45

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів нараду щодо модернізації виробництва та реалізації екологічних програм підприємствами області, в якій взяли участь представники ВАТ «Запоріжсталь», ПАТ «Дніпроспецсталь», Запорізької міжрайонної природоохоронної прокуратури, Державної екологічної інспекції в Запорізькій області та інші фахівці.

- Переконаний, що найпотужніші підприємства області, які в той самий час найбільше впливають на екологічну ситуацію в регіоні, не мають нести фінансові збитки через модернізацію виробництва. Але неправильно й те, що ними порушується затверджений графік реалізації екологічних програм. Ми маємо знайти компромісний варіант, але не за рахунок жодної зі сторін, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами першого заступника голови правління - технічного директора  ВАТ «Запоріжсталь» Олександра Путнокі, минулий рік підприємство відпрацювало зі збитками у кілька сотень мільйонів гривень. За перші чотири місяці поточного року ситуація не покращилась: підприємство працює в мінус.

- Загальна вартість реконструкції газоочистки агломашини №1 та будівництва установки з очистки агломераційних газів агломашини №1 складає 299 млн.грн. Ми мали завершити всі роботи до 31 грудня поточного року, але  нам треба більше на це часу, тому ми взагалі зупинили джерело викидів - агломашину №1, і введемо її в експлуатацію тільки після виконання всіх зобов’язань, - повідомив Олександр Путнокі.

За його словами, на сьогодні освоєно третину від необхідної суми, вже закуплено необхідне обладнання, готові металоконструкції, ведеться будівництво. Планується завершити всі будівельно-монтажні роботи до кінця поточного року, а запустити споруди –  в першому кварталі 2013 року.

Що ж стосується заводу «Дніпроспецсталь», за словами в.о. голови правління заводу Віталія Корнієвського, минулий рік підприємство завершило з мінімальним прибутком у розмірі 6,3 млн.грн. Наразі ситуація складніша: з початку року підприємство працює зі збитком, а за підсумками травня сподівається вийти лише на нуль.

- У травні поточного року відбулося відкриття газоочистки сталеплавильного цеху №3, завдяки якій відбувається відбір та фільтрація викидів від забруднюючих технологічних джерел, продуктивність установки складає 1 200 тис. м3/рік. Зараз триває будівництво ще однієї газоочистки, вартість робіт складає 6 млн.грн. Крім того, нам необхідно встановити ще п’ять невеликих очисних споруд на об’єктах, на які теж треба 6 млн.грн., але невідомо, коли зможемо віднайти ці кошти, - пояснив Віталій Корнієвський.

Олександр Пеклушенко доручив голові облради Павлу Матвієнку створити робочу групу та розробити зміни до графіка реалізації природоохоронних заходів та до додаткових угод з ВАТ «Запоріжсталь» і ПАТ «Дніпроспецсталь».

- Філософія роботи обласної влади  проста: для нас важливе кожне робоче місце, і звісно, – нормальна робота підприємств регіону. При цьому ми й надалі вимагатимемо, щоб кожне підприємство інвестувало в модернізацію та екологічні проекти. Закон  є закон, і ніхто не в праві його порушувати. Тож  чекаю на новий графік реалізації природоохоронних заходів та проекти рішень щодо додаткових угод з підприємствами, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу