Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Питання газифікації селища Тернувате – на контролі обласної влади

5 червня 2012 - 16:29

Питання газифікації селища Тернувате – на контролі обласної влади

Питання газифікації селища Тернувате Новомиколаївського району розглянуто на нараді, яку провів заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка.

Ще понад 10 років тому до селища почали прокладати газопровід середньої потужності «Тернівка – Тернувате». Однак через брак коштів ця робота була тимчасово призупинена. До с. Тернувате газопровід не дотягнули всього 4 км. Нині робоча група  ПАТ «Запоріжгаз» обстежила частково прокладену мережу довжиною 18,5 км. Висновки фахівців були невтішними – труба занадто довго пролежала в землі і вже поросла деревами та кущами. Крім того, на деяких ділянках та між стиками труб відсутня ізоляція. Багато зауважень члени робочої групи мають і до технічної характеристики прокладених труб.

- Нині нам треба визначити, що є більш раціональним – реставрувати та добудувати цей газопровід чи прокладати зовсім нову лінію. Важливо, щоб керівництво Новомиколаївської райдержадмінстрації та Тернуватської селищної ради знайшли ефективну підрядну організацію, яка б у короткий час змогла реалізувати проект, - зазначив заступник голови ОДА Олександр Дудка.

Як повідомив представник ПАТ «Запоріжгаз», фахівці організації нині готують економічні розрахунки реставраційних робіт, що дозволить прорахувати, який з проектів - реставрація старого газопроводу чи прокладання нового - буде  доцільнішим.

Щодо підрядної організації, наразі представники місцевих органів влади ведуть перемовини з ТОВ «Газфайєр Інвест», де запевняють, що визначений обсяг робіт може бути виконаний вже в поточному році. Орієнтовно до газопроводу планують підключитися близько 170 дворів тернуватців та підприємство ПРАД «Гайчур-Агро».

Підбиваючи риску в обговоренні цього питання, представник обласної виконавчої влади запропонував зібратися ще раз після проведення економічних розрахунків, який має бути підготовлений вже наступного тижня: «Коли ми побачимо ці розрахунки, зрозуміємо, який з проектів необхідно втілювати в життя. Будемо визначатись з підрядною організацією та відшукувати джерела фінансування».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості