Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбувся обласний відбірковий конкурс ХІІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута»

6 червня 2012 - 09:16

В Палаці культури «Орбіта» м. Запоріжжя відбувся обласний  відбірковий конкурс ХІІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута». Конкурс проведено управлінням культури і туризму облдержадміністрації з метою пошуку і розкриття творчих здібностей молодих авторів і виконавців, створення нових стилів у популярних масових жанрах української пісні. У конкурсі брали участь 46 учасників та 5 музичних гуртів.

Особливу увагу члени журі, на чолі з виконавчим директором фестивалю «Червона рута» - Мирославом Мельником, звертали на максимальне самовираження, неповторність. Переможцями конкурсу стали Олександр Рябко та гурт «Колір» м. Запоріжжя (номінація акустична музика).

Також, в рамках конкурсу відбувся практичний семінар з питань розвитку українського автентичного фольклору. Всім учасникам семінару надані методичні матеріали з фольклору.

В м. Мелітополі вдруге проведено відкритий фестиваль-конкурс народної музики «Грай, гармонь».

У фестивалі, який проведено за підтримки управління культури і туризму облдержадміністрації, брали участь 50 творчих колективів та окремих виконавців, понад 100 учасників із районів і міст Запорізької області та м. Донецька.

Всі учасники фестивалю-конкурсу отримали дипломи, а переможці нагороджені цінними подарунками.

В Центральному парку культури і відпочинку «Дубовий гай» відбулись Всеукраїнські змагання з боїв «Лава на лаву» на «Кубок імені князя Володимира Великого», присвячені Козацькій Тризні - роковинам зруйнування Запорозької Січі. Учасників змагань привітав заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Ю.Г. Пелих.

За підтримки управління культури і туризму облдержадміністрації було організовано виставку майстрів народного мистецтва творчих об’єднань «Колорит» та «Самоцвіти Запоріжжя» та проведено благодійний концерт з метою підтримки зборів коштів на пам’ятник Тарасу Шевченку.

В концерті виступили народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко, гурт «Чорнобривці», композитор і співак Анатолій Сердюк, лауреат міжнародних конкурсів, учасник проекту «Голос країни» Володимир Замишляєв (м. Дніпропетровськ), ансамбль Запорізької міліції «Пернач».

В м. Приморську на центральній площі відбулась церемонія урочистого закриття ХV Бердянського Міжнародного кінофестивалю та гала-концерт за участю зірок естради, кіно, театру Росії, Білорусії, України.

Володарем  Гран Прі та переможцем у номінації «Кращий художній фільм» ХV Бердянського Міжнародного кінофестивалю став фільм «4 дня в травні» (виробництво Росія, Німеччина, Україна), режисер Ахім фон Боррис.

Всіх учасників та гостей фестивалю привітав заступник голови облдержадміністрації Ярмощук Микола Анатолійович, який зазначив, що проведення Бердянського Міжнародного кінофестивалю сприяє збереженню та збагаченню кінематографічної спадщини, зближенню національних кінематографій країн, учасниць через співробітництво, створення проектів здатних протистояти навалі всього бездуховного в кінематографії, а також привернення  уваги та залучення підростаючого покоління українців до культурної і духовної спадщини. 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів