Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада врегульовує проблему водопостачання Вільнянська та Новомиколаївки

6 червня 2012 - 10:23

Обласна влада врегульовує проблему водопостачання  Вільнянська та Новомиколаївки

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів нараду з проблемних питань водопостачання населених пунктів Новомиколаївського та Вільнянського  районів.

З початку року на водогоні Вільнянськ-Новомиколаївка сталося вже 30 поривів, його зношеність на деяких ділянках досягає 100%. Через аварійні ситуації, які регулярно виникають на водогоні, втрати водопостачального підприємства КП «Водоканал» м. Запоріжжя сягають 80 %. Зважаючи на такі збитки, КП «Водоканал» ініціює розірвання договору концесії, який укладено між комунальним підприємством та Новомиколаївською та Вільнянською райдержадміністраціями до 2015 року. Керівництво районів, навпаки, наполягає на необхідності виконання всіх умов договору третьою стороною.

Цю спірну ситуацію можливо розв’язати шляхом проведення ремонту водогону, що дозволить зменшити збитки водопостачального підприємства. Однак на це, знову ж таки, необхідно віднайти чималі кошти, оскільки  11 ділянок водоводу потребують термінового капітального ремонту, а 5 довжиною від 2 до 5 метрів - взагалі повної заміни.

Наразі вже завершується підготовка проектної документації на ремонтні роботи. На черзі – проведення експертизи та тендеру на визначення підрядної організації.

- Водозабезпечення – це стратегічне питання, вирішення якого не маємо права відкладати. Якщо зараз проігноруємо його, матимемо великі проблеми в літню спеку, - резюмував Олександр Дудка.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також