Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

На території області відбулися масштабні заходи з нагоди відкриття курортно-туристичного сезону

6 червня 2012 - 13:23

На території області відбулися масштабні заходи з нагоди відкриття курортно-туристичного сезону

Першого червня у місті курорті державного значення Бердянськ відбулася туристична виставка, водночас на різних сценічних майданчиках пройшли фестиваль духової музики, конкурс дитячого малюнку «Я люблю Бердянськ» з розіграшем безкоштовних путівок, 5 концертних програм та закриття XV Бердянського міжнародного кінофестивалю, що відбувся у м. Приморську.

До початку курортного сезону підготувались і сільські регіони, а саме Якимівський, Чернігівський, Токмацький.

03 червня 2012 року в м. Токмак відбулася презентація етнографічної комплексу «Українське подвір'я XIX століття» з культурно-розважальним дитячим парком „ДіМУля”.

Етнографічний комплекс включає в себе садибу XIX ст. з автентичним та стилізованим наповненням, українськими національними стравами, які готуються виключно у печі за старовинними рецептами та подаються у глиняному посуді, виготовленому з екологічно чистих матеріалів, кузню, ставок з водяним млином, вітряк, стилізовану церкву, музей побутових речей XIX ст., сіновал, а також культурно-розважальний етнографічний парк з облаштованими дитячими майданчики.

З метою різноманітного та змістовного наповнення відпочинку гостям та відвідувачам пропонуються екскурсії до краєзнавчого музею з оглядом об'єктів менонітської культури, військово - братського меморіального комплексу в селі Чапаєвка Токмацького району, концертне обслуговування з елементами українського фольклору, національні ігри та розваги тощо. За бажанням туристів - організований виїзд на море. Такий подарунок зробили мешканцям області інвестори проекту - подружжя Станіслав та Світлана Яковенко.

«Відкриття комплексного об’єкту, який об’єднує в собі елементи музейного, зеленого, етнографічного та розважального туризму - це новий крок у розвитку туристичної інфраструктури області, - відмітила начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Ірина Конарева на презентації об’єкту, - відрадно відмітити що в урочистостях взяли участь керівники м. Токмака та Токмацького району, творчі колективи, численна делегація керівників туристичних підприємств області на чолі з головою громадською організації «Запорізька обласна туристична асоціація» Людмилою Брацило та головою Спілки сільського зеленого туризму Наталією Бернагою».

З метою подальшого розвитку туризму і курортів регіону наразі за ініціативою голови облдержадміністрації О.М. Пеклушенка відпрацьовуються Концепція та заходи Державної Програмі «Курорти Приазов’я».

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів