Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обсяги викидів в атмосферне повітря області зменшились на 22%

6 червня 2012 - 16:18

Обсяги викидів в атмосферне повітря області зменшились на 22%

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко взяв участь у засіданні колегії Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області.

Про підсумки роботи екологічної служби регіону поінформував начальник  Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області Ігор Бройде.

За даними посадовця в поточному році обсяг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел знизився на 22%. У І кварталі поточного року цей показник склав 50,6 тис. т, що  майже на 14 тис. т менше, ніж за аналогічний період 2011 року.

Основними підприємствами-забрудювачами атмосферного повітря регіону є  ВАТ «Запоріжсталь», ПАТ «Запорізький завод феросплавів», ПАТ «Дніпроспецсталь», ПАТ «Дніпроенерго» Запорізька ТЕС. Зважаючи на це, тільки в І кварталі ці промислові підприємства витратили понад 35,7 млн. грн. на заходи, спрямовані на зменшення обсягів викидів забруднюючих речовин.

Окрім викидів в атмосферне повітря однією з актуальних проблем для запорізьких екологів залишається забруднення поверхневих вод неочищеними стоками. Для поліпшення ситуації в цьому напрямку до кінця червня в області заплановано ввести в експлуатацію ряд об’єктів, зокрема, станцію біологічної очистки стічних вод у Кам’янській виправній колонії № 101 та каналізаційні очисні споруди для виправної колонії № 99 у с. Біленьке Запорізького району.

Ще один напрямок діяльності Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області - очищення території від непридатних пестицидів. Спираючись на дані Міністерства екології та природних ресурсів України, Ігор Бройде повідомив, що в 2012 році з території Запорізької області планується вивезти 292 т  непридатних пестицидів.

Крім того, фахівці Держуправління проводять роботу, спрямовану на розширення заповідної мережі та встановлення в натурі меж існуючих об’єктів природно-заповідного фонду. Нині повністю визначено та встановлено в натурі межі 69 територій ПЗФ місцевого значення (58 % від їх загальної площі), а також 18 територій ПЗФ загальнодержавного значення ( 42 %). У поточному році ця робота буде продовжена.

Також І. Бройде повідомив, що в  І кварталі 2012 року управлінням розпочато роботу з розробки обласної комплексної програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області