Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стабілізація цін на м’ясопродукти та пальне – перевірка органів влади на їх дієздатність

22 квітня 2005 - 15:55

Ю. Тимошенко поінформувала, що на сьогодні в Україні практично завершена сівба ранніх зернових, за винятком Херсонської області. Почалася сівба пізніх просапних культур, насамперед  соняшнику, яка проходить за планом. Одночасно необхідно повсюдно підживити озимину, від чого значною мірою залежатиме майбутній врожай. На жаль, як зазначила Прем’єр, тут справу гальмують хімзаводи, які не справляються з відвантаженням міндобрив. Під персональну відповідальність міністрів доручено у найкоротші строки поліпшити стан справ.

Ситуація з цінами на пальне. Ю.Тимошенко звернулася до нафтотрейдерів, директорів нафтопереробних заводів, постачальників дизпалива та бензину аграріям об’єднати зусилля для вирішення стратегічного завдання всієї країни – успішного проведення весняно-польових робіт і забезпечення продовольчої безпеки країни. Насамперед поставлено завдання повернутися до ціни виробника в 2400 гривень за тонну дизпалива. Протягом ближчих двох-трьох днів стабілізувати роздрібні ціни на бензин: на А-95 – не більше 2,99 грн. за літр, на А-92 – 2,95, на А-76 – 2,85, дизпаливо – 2,75. Моніторинг цін свідчить, що в Україні вони в останні дні знижуються. Стабільними мають залишатися до кінця квітня і протягом травня, підкреслила Прем”єр-міністр. Жорстко тримати ситуацію під контролем доручено всім керівникам регіонів та відповідних міністерств.

Ціни на м’ясо. Ю.Тимошенко повідомила, що з 10 квітня після вжиття комплексу заходів з боку Уряду та місцевих адміністрації вони почали знижуватися. У розрізі областей найкращі ціни на яловичину на ринках у Чернігівській області – до 15 грн. за кг, Волинській і Рівненській – 15,0 грн. Найгірші у Київській – 21 грн, м.Києві – 21,5, Одеській, Луганській, Кіровоградській, Дніпропетровській – до 20 грн. На свинину найкращі ціни у Миколаївській і Рівненській – 18,5 грн. за кг, м.Севастополі, Херсонській і Запорізькій – 19 грн. Пасуть задніх м.Київ – 27 грн. за кг, Дніпропетровська – 24,5, Київська – 24, Донецька – 23 грн. області.

Таку строкатість цін Прем’єр пояснила рівнем виконавчої дисципліни на місцях і поставила жорстку вимогу – зробити все можливе для стабілізації цін на м”ясо, ввести їх щоденний моніторинг на ринках міст і селищ. За станом цих справ люди дадуть оцінку владі.

Незадовільну оцінку дала Ю.Тимошенко управлінню підприємствами державної форми власності. А від їх ефективності значною мірою залежить забезпечення нових робочих місць у державі. Тому ще раз нагадала про вимогу – скласти повний реєстр таких підприємств і визначити їх перспективу.

Після завершення всеукраїнської селекторної наради голова облдержадміністрації Юрій Артеменко разом з першим заступником Анатолієм Головком, заступниками Олександром Сіном, Валерієм Буцановим та керівниками КРУ і держінспекції з контролю за цінами у Запорізькій області, представниками АПК, банківських та інших структур провів 20-хвилинну обласну нараду з тих же питань.

Особливу увагу губернатор звернув на стабілізацію цін на м’ясо. Нині наша область по яловичині має середньоукраїнську ціну – 17,19 грн за кг, по свинині – четверте серед кращої п’ятірки областей, по птиці, на жаль, гірший показник – 12,94, а по Україні – 12,73 грн. Завдання перед місцевими органами влади визначено чітке – забезпечити і надалі, особливо напередодні пасхальних свят, такий же рівень цін, ніякого сплеску не повинно бути. Про це напередодні домовлено з працівниками ринків області.

Повідомлено, що з метою стабілізації цін на ринку пального та м’яса видано два розпорядження голови облдержадміністрації, які передбачають обмеження торгової націнки для роздрібної торгівлі пально-мастильними матеріалами та м’ясом. Керівники територій мають негайно відпрацювати систему щоденного контролю їх виконання. „Щоб люди відчули турботу влади, інакше це буде простою профанацією”, зазначив губернатор.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей