Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ми маємо резерви і потенціал для покращення соціально-економічних показників Запорізької області»

7 червня 2012 - 15:22

Олександр Пеклушенко: «Ми маємо резерви і потенціал для покращення соціально-економічних показників Запорізької області»

Актуальні питання роботи регіональної влади на поточний час розглянуто на засіданні колегії облдержадміністрації,  яке провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Відкриваючи захід, він підкреслив, що всі питання порядку денного тісно пов’язані між собою та потребують системної роботи органів влади Запорізької області.

У ході засідання члени колегії підбили підсумки роботи за перший квартал 2012 року, обговорили проблеми безробіття та шляхи створення нових робочих місць у регіоні, розглянули питання про хід будівництва об’єктів, що фінансуються за рахунок державного та обласного бюджетів.

- Ми можемо багато працювати, але без системної роботи закріпити успіх першого кварталу та досягти кращих результатів у подальшому неможливо, - звернувся до керівників територій голова облдержадміністрації.

Олександр Пеклушенко окреслив коло завдань, які сьогодні стоять перед регіональною владою. Серед пріоритетів -  продовження роботи з розв’язання проблемних питань промислових підприємств  області. Як повідомив голова облдержадміністрації, майже на фінальній стадії сьогодні знаходиться вирішення питань, пов’язаних зЗапорізьким аеропортом та феросплавним заводом. Також є позитивні зрушення у вирішенні проблем таких підприємств як  «Радіоприлад» та «Іскра».

- Головна мета нашої роботи сьогодні - знайти резерви, визначити недоліки,  узгодити заходи, що дозволять нам реально впливати на ситуацію, - зазначив Олександр Пеклушенко. – У нас не повинно бути питань на кшталт: «А що я можу зробити?». У владі мусять працювати люди, які попри неможливе завжди знаходять те, що їм під силу, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Серед пріоритетів роботи регіональної влади очільник області визначив питання агропромислового комплексу, виконання та перевиконання дохідної частини місцевих бюджетів, наведення та підтримання порядку на територіях. Особливу увагу голова облдержадміністрації акцентував на роботі з інвесторами.

- Найкращі інвестори – це наш власний середній та малий бізнес. Годі чекати іноземних інвестицій, бо нашим підприємцям буде працювати в Запорізькій області погано. Майданчик для інвестицій – це перш за все сприятливі умови для внутрішнього бізнесу, - відзначив Олександр Пеклушенко.

Також голова облдержадміністрації звернувся до представників територій з вимогою більш активно працювати над питанням боротьби зі злочинністю: «Боротьба зі злочинністю – це не тільки завдання правоохоронних органів. Це завдання для нас усіх. Проаналізуйте найбільш криміногенні місця на ваших територіях, установіть там камери спостереження. Результат  відчуєте відразу».

Серед методів впливу на зниження рівня злочинності з боку місцевої влади має стати більш активна робота щодо працевлаштування осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі,  вважає очільник області.

Наприкінці засідання Олександр Пеклушенко висловив упевненість, що у Запорізької області є потенціал і резерви не тільки закріпити успіх, досягнутий у першому кварталі, але й покращити свої позиції у всеукраїнському рейтингу регіонів за результатами  2012 року.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області