Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Пологах ліквідовано наслідки негоди: воду з присадибних ділянок відкачано, електропостачання відновлено

7 червня 2012 - 17:17

Учора, 6 червня, через несприятливі погодні умови в місті Пологи було частково знеструмлено район Червоного висілку, а також підтоплено сім приватних домоволодінь та підвалів. Щоб ознайомитися з ситуацією, на місце виїхали заступник голови облдержадміністрації Олександр Дудка, а також представники структурних підрозділів ОДА, заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Валентин Артемчук та заступник начальника управління житлово-комунального господарства ОДА Костянтин Кувайцев. Просадовці об’їхали об’єкти, які найбільше постраждали від негоди.

- Учора о 17.45 у Пологах почалась сильна злива з градом, яка супроводжувалась шквальним вітром. У результаті було повалено близько 20 дерев, що призвело до пошкодження централізованої електромережі, без електропостачання залишився район Червоного висілку. Крім того, під час сильної зливи було частково підтоплено сім приватних домоволодінь та підвалів по вул. Мічуріна та Ульянова. Крім того, було пошкоджено асфальтне покриття по вул. Володарського на ділянці близько 50 метрів – воно частково підмито та обвалено, - повідомив перший заступник голови Пологівської райдержадміністрації Юрій Вєтров.

Для проведення аварійно-ремонтних робіт з відновлення електропостачання було залучено три ремонтні бригади Пологівського РЕМ. Для відкачування води в домоволодіннях та підвалах залучався черговий караул СДПЧ-41 м.Пологи, а також техніка ГКП ВКГ «Міськводоканал» та КУП «Житло-Сервіс».

Станом на 00.30 7 червня відновлено електропостачання на пошкоджених ділянках та здійснено відкачування води на присадибних ділянках.

Ще одна проблема, викликана несприятливими погодними умовами, –  через сильну зливу на кілька присадибних ділянок потрапили нафтові відходи, походження яких пов’язане з роботою залізниці, яка знаходиться недалеко від приватних житлових будинків. Тому до Поліг буде направлено спеціалістів екологічної інспекції, які зроблять необхідні аналізи ґрунту. Також буде підраховано збитки за пошкоджений врожай мешканців цих будинків, і влада вимагатиме, щоб залізничники ці збитки компенсували.

- Нашим головним завданням було оцінити стан наслідків негоди, дати оцінку роботі районних служб та визначити, чи необхідна допомога  області. Ознайомившись з ситуацією, ми зробили висновок, що міські та районні служби виконали всі необхідні роботи дуже оперативно: вже вночі було відновлено електропостачання та відкачана вода з присадибних ділянок. На сьогодні залишається два нерозв’язаних питання: розмита дорога, а також залиті нафтовими відходами земельні ділянки, - повідомив Костянтин Кувайцев.

Ситуація у Пологах знаходиться під контролем керівництва облдержадміністрації.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області