Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Колективу Запорізького національного університету офіційно представлено нового ректора

8 червня 2012 - 13:30

Згідно наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України №217-к від 06.06.2012 року ректором Запорізького національного університету  з 7 червня, строком на п’ять років, призначено кандидата історичних наук, професора Фролова Миколу Олександровича як обраного за конкурсом згідно закону України «Про вищу освіту».

Сьогодні нового ректора офіційно представили колективу університету. В урочистій церемонії взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, Запорізький міський голова  Олександр Сін.

Олександр Пеклушенко подякував за роботу Олександру Бондарю, який більше року  виконував обов’язки ректора ЗНУ, та колективу навчального закладу.

- Хочу подякувати всім – Олександру Григоровичу, колективу університету. Ви показали взірець толерантності та культури при проведенні виборів ректора. Особлива подяка – Гоменюку Сергію Івановичу, який був основним конкурентом Миколи Олександровича Фролова на виборах. Я впевнений, що склавши потенціал цих двох людей та помноживши  на потенціал колективу вишу, ми отримаємо найкращий університет в Україні, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Серед завдань, що стоять сьогодні перед новим ректором, голова облдержадміністрації виділив покращення матеріально-технічної бази вишу та створення найкращих умов для роботи викладачів та навчання студентів.

- Студентство – це особливий клас населення. Наше завдання -  забезпечити всі умови в Запорізькій області, щоб молодь  не тільки пишалася званням «студент», але й особливо пишалася званням «запорізький студент». А серед головних завдань влади - це створення  нових робочих місць для випускників вузів, - наголосив голова облдержадміністрації.

 

Довідково: Микола Олександрович Фролов розпочав трудову діяльність у Маріїнській школі Орловської області. З 1984 року працював в системі освіти Запорізької області. Пройшов шлях від учителя історії до першого проректора Класичного приватного університету. Двічі обіймав посаду заступника голови облдержадміністрації. Депутат обласної ради.  Останнє  місце роботи – Класичний приватний університет.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни