Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ціни на продовольчі товари в області залишаються стабільними

8 червня 2012 - 15:05

Ціни на продовольчі товари в області залишаються стабільними

Ситуація на споживчому ринку області залишається стабільною. Це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко, виступаючи на засіданні колегії ОДА.

За словами посадовця, у поточному році на споживчому ринку області утримується низька цінова динаміка – зростання цін на продовольчі товари по області є нижчими, ніж по Україні в цілому. Протягом січня-квітня 2012 року на продукти харчування та безалкогольні напої ціни зросли всього на 0,2 % (12-13 місце серед  регіонів країни).

Обсяг роздрібного товарообігу за чотири місяці 2012 року склав 4,8 млрд. грн., у порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився на 26%. За темпом зростання роздрібного товарообігу область є лідером  серед регіонів України.

Цінова ситуація на продовольчому ринку напряму залежить від роботи сільськогосподарських підприємств регіону. Тому розвитку агропромислового виробництва обласна влада приділяє особливу увагу. Зокрема,  з початку року було створено обласну комісію з питань забезпечення населення основними продовольчими товарами, укладено меморандум з провідними молокопереробними підприємствами про узгодження дій на ринку молока та молочних продуктів, затверджено Програму забезпечення Запорізької області продовольчим зерном та борошном на 2012 рік. Крім того, продовжується практика проведення продовольчих ярмарків, яких з початку  року проведено 316.

Проте, незважаючи на вжиті заходи, ситуація в аграрному секторі залишається складною.  За січень-квітень обсяг валової продукції галузі склав 556 млн. грн. (19 місце серед регіонів України). У поточному році вдалося уповільнити темпи скорочення поголів’я великої рогатої худоби, в тому числі корів. За звітний період ці показники склали відповідно 0,1% та 0,7% (за аналогічний період минулого року – 3,4 % і 3,3 %). В результаті виробництво молока всіма категоріями господарств проти показника минулого року збільшилося на 0,3 %.

Щодо ситуації в рослинництві через несприятливі погодні умови на території регіону пересіяно озимих зернових на площі понад 110 тис. га. Нині посіяно ярих культур на площі 880,7 тис. га (90,5 % до завдання), у тому числі ранніх зернових на площі 287 тис. га, соняшника - на площі 441,4 тис. га (93,4% завдання).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області