Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ми мусимо не тільки модернізувати будівлю обласної філармонії, але й зберегти її первинний історичний вигляд»

8 червня 2012 - 15:58

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів виїзну нараду з питання реконструкції обласної філармонії ім. Глінки. Учасники наради обговорили найактуальніше  питання на даному етапі реконструкції – яким чином буде проводитися реставрація фасаду. Адже головне завдання, що ставить перед будівельниками голова облдержадміністрації, – максимально зберегти історичний вигляд будівлі, що є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Як повідомив  архітектор проекту Віктор Лукашев,  було розглянуто більше десятка варіантів оздоблення фасаду: від повної заміни плит на сучасні матеріали до часткової заміни зруйнованих елементів та реставрації тих, що не потребують демонтажу. В ході наради Олександр Пеклушенко ознайомився із запропонованими варіантами та підтримав думку архітектора про часткову заміну найбільш пошкоджених плит фасаду із збереженням історичного вигляду будівлі філармонії.

- Запоріжжя – це унікальне місто за своєю архітектурою. Тому наше головне завдання - не прийти сюди з будівельниками та фарбою, але й зберегти цю дивну пам’ятку архітектури. Було розглянуто десятки варіантів оздоблення фасаду. Ми зупинились на тому, що максимально відновлює цю чудову будівлю. Я дуже дякую всім, хто брав участь на цьому етапі робіт, адже вони підійшли до справи творчо та професійно. Наша мета не тільки реконструювати філармонію, а зробити так, щоб вона простояла без ремонту ще років з п’ятдесят, - прокоментував Олександр Пеклушенко підсумки наради.

Хід реконструкції обласної філармонії голова облдержадміністрації тримає на особистому контролі. Рішенням сесії обласної ради передбачено виділення майже 680 тис. грн. на проектні роботи. Загальна вартість робіт з реконструкції філармонії ім. Глінки, які планується профінансувати в 2012 році за рахунок державного бюджету, -  10 млн.грн.

Проектно-кошторисна документація на реконструкцію будівлі філармонії вже затверджена. За словами начальника управління капітального будівництва ОДА Віктора Жука,  вже на початку липня будівельники розпочнуть роботи по ремонту та реставрації фасаду.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни