Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Пелих: «Стратегія державної кадрової політики дозволить забезпечити Україну висококваліфікованими спеціалістами»

12 червня 2012 - 12:50

В облдержадміністрації відбувся брифінг заступника голови – керівника апарату ОДА Юрія Пелиха, під час якого посадовець розповів журналістам про прийняту Президентом України Стратегію державної кадрової політики на 2012-2020 роки, а також про заснування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації».

1 лютого 2012 року Президент України Віктор Янукович підписав Указ №45/2012, яким  затверджено Стратегію державної кадрової політики на 2012-2020 роки. Вона враховує особливості та перспективи розвитку українського суспільства, світові тенденції.

- Логічною умовою успішного проведення реформ є критичний перегляд основ державної кадрової політики: визначення її особливостей, удосконалення законодавчої бази та організаційної структури. Кадрова політика в галузі державного управління – це стратегія держави з розвитку та раціонального використання кадрового потенціалу суспільства. Значна увага приділяється вдосконаленню нормативно-правової бази з метою впровадження новітніх підходів у кадровому менеджменті, розвитку системи управління трудовими ресурсами на початку соціального діалогу та партнерства держави та суб’єктів підприємницької діяльності, - зазначив Юрій Пелих.

За словами посадовця, Стратегія передбачає вдосконалення системи прогнозування потреб у підготовці кваліфікованих кадрів та спеціалістів з вищою освітою у всіх галузях забезпечення життєдіяльності держави, формування та забезпечення виконання державного замовлення на підготовку кваліфікованих кадрів та спеціалістів  згідно визначених державою пріоритетів соціально-економічного розвитку.

Стратегія державної кадрової політики реалізовуватиметься в три етапи. Так, планується розробка та прийняття державної цільової програми щодо формування та реалізації державної кадрової політики, створення Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації», розробка заходів з попередження виникнення конфлікту інтересів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, а також урегулювання конфлікту інтересів у випадку його виникнення. Крім того, буде розроблено механізм залучення інвестицій у розвиток кадрового потенціалу.

Фінансування реалізації Стратегії здійснюватиметься за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством.

Один з важливих моментів у формуванні нової кадрової політики – це розмежування повноважень центральної та місцевої влади.

- Нині є функції, які дублюються: їх має виконувати і центральна, і місцева влада, і це буде змінюватися. Зараз ми готуємо пропозиції щодо внесення змін до певних повноважень місцевої та центральної влади, які будуть передані до органів центральної влади, - повідомив Юрій Пелих.

Посадовець переконаний: саме завдяки реалізації Стратегії державної кадрової політики влада зможе вирішити проблеми та забезпечити Україну кваліфікованими спеціалістами.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни