Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У нових перинатальних центрах України вже народилося майже 3800 дітей

13 червня 2012 - 08:45

У нових перинатальних центрах України вже народилося майже 3800 дітей

За час роботи чотирьох перинатальних центрів, відкритих у різних регіонах України, у них народилося майже 3800 дітей. Про це сказала Перший заступник Глави Адміністрації Президента, виконавчий секретар Комітету з економічних реформ Ірина Акімова під час розширеного засідання Наглядової ради Національного проекту «Нове життя».

Вона особливо наголосила, що важливо не просто відкрити нові перинатальні центри, а й моніторити ефективність їх роботи.

Ірина Акімова нагадала, що Президент України Віктор Янукович доручив Міністерству охорони здоров'я розробити для кожного нововідкритого перинатального центру індивідуальні показники контролю якості та моніторингу роботи на період з 2012 по 2015 рік. Вона також додала, що Глава держави доручив забезпечити відповідний фінансовий моніторинг і контроль за держзакупівлями у процесі реалізації проекту «Нове життя».

Перший заступник Глави Адміністрації Президента, крім того, відзначила важливість підготовки кваліфікованих кадрів, які працюватимуть у перинатальних центрах. За словами Ірини Акімової, робота в цьому питанні сьогодні відбувається за кількома напрямками, серед яких підготовка фахівців у вузах, перепідготовка, міжнародні тренінги, семінари та навчальні програми.

«У нас зараз з'являється новий німецький партнер. Ми сподіваємося, що в найближчі два тижні буде підписано Меморандум між Міністерствами охорони здоров'я України та Німеччини про трирічну програму допомоги в підготовці кадрів для перинатальних центрів», - наголосила вона.

Перший заступник Міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко, у свою чергу, підкреслила, що моніторингові показники є головним критерієм, який надає можливість оцінити роботу перинатальних центрів і використання державних коштів.

«Основним моніторинговим показником у чотирьох пілотних регіонах, де вже відкрито перинатальні центри, є кількість пологів у жінок зі строком вагітності менше 28 тижнів, при важких патологіях, кесарському розтині та інших ускладненнях», - сказала Раїса Моісеєнко.

Вона також повідомила, що за останні півроку завдяки системній роботі зі створення та структуризації перинатальної допомоги в усіх регіонах України намітилася тенденція до зниження показника материнської смертності. «Сьогодні показник материнської смертності в 1,5 разу нижчий, ніж у 2011 році», - сказала перший заступник Міністра охорони здоров'я.

 

 

За повідомленням прес-служби Президента України

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни