Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «На реконструкцію та ремонт в обласній клінічній лікарні буде виділено 5 млн.грн.»

13 червня 2012 - 16:25

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко відвідав комунальний заклад «Запорізька обласна клінічна лікарня», ознайомився з його роботою та проблемними об’єктами, а також визначився з допомогою, яку буде надано закладу обласною владою.

Керівник області ознайомився з перспективними планами  розміщення прийомного відділення лікарні на першому поверсі головного корпусу, відвідав харчовий блок, центральне стерилізаційне відділення, в якому буде зроблено перебудову, а також бактеріологічну лабораторію, яку планують перенести в інше приміщення.

Крім того, Олександр Пеклушенко оглянув наземний перехід між головним стаціонарним корпусом, який мав бути зданий в експлуатацію ще 20 років тому.

- Для мене, як і для кожного жителя області, обласна клінічна лікарня – дуже знайомий медичний заклад. Зараз перед нами стоїть серйозне завдання щодо перенесення прийомно-діагностичного відділення в інше, логістично облаштоване місце, та його капітального ремонту, забезпечення медичним обладнанням. Для цього нам необхідно  витратити 2,5 млн.грн. Крім того, серйозно стоїть питання у відділенні санітарно-епідеміологічного нагляду, а саме – перенесення в інше, більш зручне з точки зору логістики, приміщення баклабораторії, а також її забезпечення медичним обладнанням. Ще один важливий момент –  завершення будівництва наземного переходу, який не можуть здати в експлуатацію вже понад 20 років. Вимагає вкладання коштів харчовий блок: там необхідно зробити ремонт вентиляційної системи, електромережі, закупити обладнання та встановити харчовий ліфт. На все це буде виділено 5 млн.грн., роботи планується завершити вже восени, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Головний лікар обласної клінічної лікарні Ігор Шишка зазначив, що в усьому світі є проблеми з фінансуванням медичних закладів, але якщо правильно розставляти акценти, гострих проблем не буде.

- Складаючи плани з часткової реконструкції та ремонту лікарні, ми обирали об’єкти, які задіяні в роботі всього закладу, пов’язані з усіма відділеннями. Особливо важливим для нас є перенесення в головний корпус прийомно-діагностичного відділення, а також проведення капітального ремонту: це дозволить значно підвищити якість надання першої медичної допомоги до того, як пацієнт потрапить у стаціонар, - зазначив Ігор Шишка.

 

Довідкова інформація:

Обласна клінічна лікарня – це потужний спеціалізований лікувально-діагностичний заклад на 800 ліжкомісць з понад 50 структурними підрозділами, в яких працюють 1780 співробітників.

Заклад має вищу акредитаційну категорію, є науково-практичною базою для шести кафедр Запорізького державного медичного університету, семи кафедр Запорізької медичної академії післядипломної освіти, Запорізького медичного коледжу.

У 25 спеціалізованих відділеннях (13 хірургічного профілю на 404 ліжкоміся та 12 – терапевтичного профілю на 396 ліжкомісць) щорічно обслуговують 20600 пацієнтів, виконується до восьми тисяч оперативних втручань.

Консультаційна допомога надається 140 тис.пацієнтів щорічно за 40 лікарськими спеціальностями. В лікарні працюють спеціалізовані лабораторії та активно використовуються прогресивні методики. Крім того, заклад має потужний реабілітаційно-фізіотерапевничний комплекс.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни