Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Найкращий подарунок працівникам охорони здоров’я – вирішення фінансових проблем галузі»

13 червня 2012 - 16:42

Олександр Пеклушенко: «Найкращий  подарунок працівникам охорони здоров’я – вирішення фінансових проблем галузі»

17 червня працівники галузі охорони здоров’я України відзначають професійне свято – День медичного працівника. Урочистості з цієї нагоди відбулися сьогодні в музично-драматичному театрі ім. Магара.  Зі святом запорізьких медиків привітав голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Є така приказка: «Здоров’я кожного – багатство всіх». Тому сьогодні ми відзначаємо свято не окремої галузі, це свято усієї Запорізької області. Ми підійшли до цього дня  з вагомими результатами. У цьому році вперше регіон отримав додаткову субвенцію з державного бюджету в розмірі 105 млн.грн. на придбання медичного обладнання та автотранспорту. Отримано медикаментів на суму 23 млн.грн., придбано 28 одиниць коштовного медичного обладнання. 23  лікарні  будуть капітально відремонтовані в Запорізькій області у  2012 році. Це не враховуючи будівництва нової лікарні в Кушугумі та заходів, що заплановані по обласній клінічній лікарні. У нас сьогодні одна з найкращих дитячих лікарень в Україні, ми зробимо одну з кращих клінічних лікарень для дорослих у країні. Також будуть здійснені  заходи по зміцненню матеріально-технічної бази онкологічного диспансеру. Тому найкращий подарунок працівникам сфери охорони здоров’я – це увага влади та вирішення фінансових проблем галузі, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Також очільник області повідомив, що у 2012 році фінансування галузі охорони здоров’я збільшено на 14,3%, витрати на одного жителя області зросли на 17%, на 10% збільшено витрати на медикаменти. В цьому році також планується продовження робіт із створення сучасного перинатального центру в місті Запоріжжя та удосконалення роботи обласного центру екстреної медичної допомоги за рахунок створення централізованої диспетчерської служби та оновлення автомобільного парку.

 

- Питання модернізації медицини – одне з головних у роботі регіональної влади – залишиться пріоритетом для нас і в 2013 році, - запевнив медиків голова облдержадміністрації.

З нагоди професійного свята кращим працівникам галузі охорони здоров’я в Запорізькій області Олександр Пеклушенко вручив почесні грамоти облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області