Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблемні питання створення та функціонування ОСББ досліджуватиме регіональна рада

14 червня 2012 - 09:58

Проблемні питання створення та функціонування ОСББ досліджуватиме регіональна рада

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів перше засідання новоствореної регіональної ради з питань забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Учасниками заходу стали представники міст обласного значення, асоціацій співвласників багатоквартирних будинків, голови правління ОСББ, житлових об’єднань.

- Створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків – це не наша ініціатива, а система, за якою живе весь цивілізований світ. Основне, чого ми прагнемо досягти, щоб будинки отримали господаря. Підкреслюю, це зовсім не означає, що керівництво міста може абстрагуватися від вирішення комунальних проблем житлових об’єднань. Просто в подальшому ініціатором вирішення всіх проблемних питань має стати власник будинку, а влада підтримуватиме його пропозиції, - зазначив, відкриваючи нараду, Петро Гончарук.

Налагодження співпраці вже створених ОСББ з органами місцевого самоврядування та сприяння розв’язанню проблемних моментів функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків – основні питання, над якими  працюватимуть члени новоствореної регіональної ради.

Крім того, до кола повноважень ради входить проведення аналізу стану справ та причин  виникнення проблем у процесі роботи об’єднань, а також дослідження результатів діяльності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, які забезпечують чи сприяють діяльності ОСББ.

Серед найбільш наболілих проблем, які порушували представники громадських об’єднань, – питання утримання та обслуговування внутрішньобудинкових газових  мереж, експлуатації та капремонту ліфтового господарства, питання тарифів та субсидій на житлово-комунальні послуги для членів ОСББ. Зважаючи на широкий спектр порушених питань, перед членами регіональної ради з питань забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків стоїть завдання – глибоке дослідження причин виникнення проблем та підготовка пропозицій щодо забезпечення сталого функціонування та подальшого створення громадських житлових об’єднань на території регіону.

 

Довідково: лідером зі створення ОСББ на території регіону є смт Весле, де нині всі багатоповерхові будинки входять до складу об’єднань співвласників (59 ОСББ, які об’єднують 63 будинки). У Бердянську створено 120 ОСББ, які об’єднують 164 будинки, у Запоріжжі -  86 ОСББ, у Мелітополі – 42.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області