Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За сприяння відділу у справах національностей, міграції та релігій облдержадміністрації 22 – 24 квітня відбувся ряд заходів

25 квітня 2005 - 16:39

В рамках Днів культури Індії в Україні в Запоріжжі 22 квітня в Запорізькій державній інженерній академії відбулося засідання Філософського клубу ЗДІА за темою “Культура Індії: стародавність і сучасність (культурологічні, релігієзнавчі аспекти)”.

З доповідями виступили голова правління Запорізького обласного відділення Всеукраїнської громадської організації “Україна-Індія” – Мосійчук М.М. та індолог, к.ф.н., доцент Києво-Могилянської академії Завгородній Ю.Ю. Виступаючі відмітили необхідність подальшого зближення двох народів на основі вивчення історії, традицій та культури.

Засідання проводилося за сприянням та участю Міністерства освіти та науки України, відділу у справах національностей, міграції та релігій Запорізької обласної державної адміністрації, Товариства “Україна – Індія”,  кафедри філософії Запорізької державної інженерної академії, посольства Індії в Україні.

Під час виступу проходила виставка живопису, літератури та прикладного мистецтва Індії; відбулися виступи акторів-майстрів індійського танцю.

23 квітня за сприяння відділу у справах національностей, міграції та релігій Запорізької облдержадміністрації та ініціативи виконавчого комітету Запорізької міської ради, управління культури Запорізької міської ради та Запорізького міського культурного центру „Народний дім” у ПК „Орбіта” пройшов фестиваль аматорських досягнень національно-культурних товариств м. Запоріжжя „Всі ми діти твої Україно”.

Присутніх привітала начальник відділу у справах національностей, міграції та релігій облдержадміністрації Наталія Деркач, наголосивши на тому, що багатонаціональна громада плідно працює на терені відродження національних культур та духовності а також відзначила історичне значення культурної та духовної взаємодії народів нашого краю.

До привітань приєднались керівники національно-культурних товариств міста, представники громадськості області та запрошені гості.

Члени національних фольклорних колективів подарували присутнім яскравий віночок народних пісень та хореографічних постанов.

24 квітня 2005 року за сприяння відділу у справах національностей, міграції та релігій Запорізької облдержадміністрації та ініціативи відділення Всеукраїнської організації „Російський рух України” в Запорізькій області” у Колегіумі № 98 (вул. Запорізька, 1а), пройшов II конкурс російської народної пісні „Калинка” (діти 9-17 років).

Свято відкрила Пашкова Віра Африканівна, заступник голови Всеукраїнської організації „Російський рух України” в Запорізькій області”.

Презентуючи творчий доробок російської громади, Пашкова Віра Африканівна наголосила на важливості продовження на сучасному етапі співпраці між національно-культурними товариствами регіону та місцевою виконавчою владою, а також висловила подяку Запорізькій облдержадміністрації за підтримку в організації свята та небайдуже ставлення до проблем російської громади в області.

Присутніх привітала начальник відділу у справах національностей, міграції та релігій облдержадміністрації Наталія Деркач, наголосивши на тому, що російська громада плідно працює на терені відродження національної культури та духовності а також відзначила історичне значення культурної та духовної взаємодії двох народів.

До привітань приєднались керівники національно-культурних товариств міста, представники громадськості області та запрошені гості.

Члени фольклорних колективів національно-культурних товариств подарували присутнім весняну програму кращих фольклорних надбань різних народів.

24 квітня в усіх православних та греко-католицьких храмах області святкували Вход Господа Ісуса Христа в Єрусалим (Вербну неділю). Усі храми були вщент заповненні віруючими. Слід відзначити, що протягом останніх років це свято з суто церковного перетворилося у загальнонародне.

В рамках всесвітнього відзначення 90-річчя геноциду вірменського народу в Запоріжжі пройшли жалобні церемонії, які провела вірменська діаспора. В актовому залі Палацу культури “Титан” зібралося біля 200 осіб – члени вірменської діаспори, голови національно-культурних товариств, представники облдержадміністрації. Жалобні церемонії з молитви за спокій померлих розпочав голова вірменської релігійної громади отець Карапет Хачибабян. Керівник вірменської громади Р.Мурадян та представники вірменської громади розповіли присутнім про жахливі факти геноциду щодо вірмен Західної Анатолії Туреччини. Голови національно-культурних товариств в своїх виступах висловили своє щире співчуття вірменському народу, засудили геноцид як явище та закликали усіх в майбутньому не допускати жодних проявів ксенофобії та расизму.

 

Відділ у справах національностей,

міграції та релігій облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей