Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено механізм, який дозволить вирішити проблеми водозабезпечення Кушугума та Малокатеринівки

14 червня 2012 - 16:47

Визначено механізм, який дозволить вирішити проблеми  водозабезпечення Кушугума та Малокатеринівки

З початку літа жителі селищ Кушугум та  Малокатеринівка Запорізького району отримують питну воду за графіком – два дні на тиждень. Про вирішення сезонної проблеми з водопостачанням  цих населених пунктів йшлося на нараді, яку провів заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук.

Проблема із водозабезпеченням Кушугума та Малокатеринівки з року в рік виникає в період літньої спеки, коли люди починають полив городу питною водою, бо технічний водопровід відсутній.

Приміром, якщо в зимові місяці жителі селищ Балабино та Кушугум споживають 40 тис. куб. м. води, то в травні поточного року ця цифра сягнула вже 159 тис. куб. м. Таку напругу не витримують застарілі водопровідні мережі. Тож КП «Водоканал» змушений влітку встановлювати графік подачі питної води до цих населених пунктів. Зрозуміло, це призводить до соціальної напруги.

Учасники наради – представники місцевого самоврядування, Запорізької райдержадміністрації, КП «Водоканал» - обговорили механізми, які дозволять остаточно розв’язати проблему водопостачання.

Всі учасники процесу погодились, що добудувати насосну станцію, яка підкачуватиме воду до Кушугума та Малокатеринівки, треба обов’язково та в найкоротші терміни. До речі, вже розроблена та затверджена відповідна проектно-кошторисна документація на суму понад 3,6 млн. грн. На черзі – проведення тендеру з визначення виконавця робіт. Паралельно з цим у селищах буде продовжено будівництво технічного водоводу та проведення реконструкції застарілих мереж.

Також Петро Гончарук вирішив особисто виїхати у цех КП «Водоканал» з метою перевірити можливості постачання води до Кушугума та Малокатеринівки під більшим тиском.

- Маємо використати всі можливості для того, щоб вже зараз спробувати стабілізувати ситуацію. Однак, необхідно донести до людей, що стовідсотково вирішити проблеми  водопостачання цієї території можливо, але не за один день. Будівництво станції, технічного водоводу та реконструкція мереж  потребує певного часу, - підбив риску представник обласної виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни