Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Сумлінно сплачувати податки – це не лише необхідність, але й справа честі»

15 червня 2012 - 12:17

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з Президентом Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» Валентиною Арбузовою.

У зустрічі також взяли участь голова обласної ради Павло Матвієнко, генеральний директор АППУ Висиль Матийчик, віце-президент ВГО «АППУ» Олександр Карелін, голова ДПС в Запорізькій області Олексій Тимарцев та голова Ради ВГО «АППУ» в Запорізькій області Наталя Бернага.

Учасники зустрічі обговорили шляхи взаємодії органів влади, податківців, громадських організацій та платників податків у Запорізькій області.

Як повідомила Валентина Арбузова, «Асоціація платників податків України» вже 14 років відстоює інтереси підприємців та захищає права платників податків. 40% валового продукту України виробляють підприємства, що вже приєдналися до асоціації. Президент ВГО «АППУ» підкреслила, що з самого початку очолювана нею громадська організація обрала конструктивний шлях взаємодії з владою, що дозволяє більш плідно працювати та досягати конкретних результатів.

- Ми свідомо обрали шлях співробітництва та взаємодії з органами влади та податкової. У нас налагоджена конструктивна співпраця, діалог та ділові стосунки. Задля вирішення проблем підприємців, платників податків ми разом сідаємо за круглий стіл та знаходимо спільні та найбільш оптимальні для всіх шляхи розв’язання гострих проблем.

Про роботу запорізької ради ВГО «АППУ» поінформувала її голова Наталя Бернага. За оцінкою керівництва «Асоціації платників податків України»,  запорізьке відділення – одне з найкращих у країні, у тому числі, й завдяки плідній співпраці, яку налагоджено між асоціацією, податковою службою та місцевими органами влади. До речі, голова запорізької ДПС Олексій Тимарцев також є членом «Асоціації платників податків України».

Як зазначив на зустрічі голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, підвищення культури сплати податків – сьогодні це спільне завдання влади, податківців та громадських організацій.

- Я впевнений, що ви обрали вірний шлях. Філософія вашої роботи має перспективу та майбутнє. Питання залучення України до європейських цінностей починається саме з розуміння того, що не сплачувати податки - неможливо. А сумлінно сплачувати податки – це не лише  необхідність, але й справа честі, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Обговорили учасники зустрічі й основні проблеми, що виникають у сфері оподаткування, зокрема, нарікання, що надходять від підприємців, з якими стикаються і громадські організації, і влада. Голова облдержадміністрації акцентував увагу на проблемних питаннях, що виникають у стосунках з платниками фіксованого податку. Приватні підприємці – це величезний потенціал для держави і, разом з тим, остаточно невирішена проблема, – вважає голова облдержадміністрації.

 

- Необхідно  виважено  поставитись до питання оподаткування приватного підприємництва. Чітка диференціація платників фіксованого податку – це можливий варіант розв’язання цієї проблеми. Не вірно та несправедливо, коли однакові суми сплачує власник магазину коштовностей, що продає діаманти, та власник невеличкого магазину канцелярських товарів, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Знайти спільний знаменник між інтересами бізнесу та держави – головне завдання спільної роботи влади та громадських організацій, що захищають інтереси підприємців,  – на цьому зійшлись всі учасники зустрічі.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області