Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сумлінним роботодавцям - комфортні умови праці

15 червня 2012 - 14:38

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко відкрив семінар на тему «Практичне застосування норм податкового законодавства України». Захід відбувся за участю Президента Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» Валентини Арбузової. Слухачами семінару стали понад 300 платників податків із Запорізького та Дніпропетровського регіону.

Відкриваючи семінар, Олександр Пеклушенко наголосив, що нині ситуація у сфері оподаткування залишається складною. Зокрема, остаточно не знайдено відповіді на ряд запитань у податковому та бухгалтерському обліках, тлумаченні механізмів адміністрування податків.

- Всі ми розуміємо, що без податків не будуватимуться нові лікарні, не виплачуватимуться пенсії, зупиниться реалізація соціальних програм. Загалом без оподаткування неможливе нормальне функціонування держави. Разом з тим, не найкращий вихід – тиснути на роботодавців, відібрати останнє, позбавляючи можливості заробляти на життя та створювати нові робочі місці, - зазначив очільник регіону. Також Олександр Пеклушенко  повідомив, що днями на виконання доручення Президента України в обласній державній адміністрації відбулася розширена координаційна рада з представниками усіх правоохоронних контролюючих органів: «Перед ними ми поставили єдине завдання – не заважати роботі бізнесу на території регіону. Людина, яка створює нові робочі місця, вчасно виплачує заробітну плату та сплачує податки, допомагає розвивати соціальну сферу має працювати в комфортних умовах».

Коментуючи стан взаємодії представників бізнесу та влади, керівник обласної державної адміністрації відзначив важливу роль, яку виконує Асоціація платників податків України, зокрема, щодо захисту прав і законних інтересів платників податків, забезпечення конструктивного діалогу та створення необхідних правових умов для вирішення проблем у сфері оподаткування.

Програмою семінару передбачено теоретичну та практично-дискусійну частину. Серед найбільш актуальних тем для обговорення - сплата податку на додану вартість, податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, особливості заповнення нових форм податкової звітності тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області