Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мостобудівні роботи в Хортицькому районі Запоріжжя будуть організовані без призупинення автомобільного руху

15 червня 2012 - 15:23

Сьогодні голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів робочу нараду з питань будівництва мостових переходів через Дніпро. У заході взяли участь начальник Служби автомобільних доріг Володимир Войтенко, представники підрядних організацій та міської влади Запоріжжя.

Місцем проведення наради стало будівництво транспортної розв’язки у Хортицькому районі, де сьогодні тривають масштабні роботи. У майбутньому 120-метрова естакада з’єднає правий берег Дніпра з островом Хортиця. Як повідомив начальник Служби автомобільних доріг Володимир Войтенко, будівництво вестиметься без зупинки руху автомобільного транспорту. Характер робіт, які необхідно здійснити будівельникам, за словами фахівців, досить складний. Це зумовлено, перш за все, ускладненим рельєфом місцевості та наявністю великої кількості комунікацій, які необхідно переносити.

Загалом у ході будівництва встановлять 88 опор, які заглиблять у деяких випадках на 30 метрів. Для цього залучено сучасні бурові установки фірми Bauer. За словами Володимира Войтенка, усі необхідні матеріали, конструкції та комплектуючі придбано, технікою будівництво забезпечено повністю. Загальна вартість робіт на цій ділянці будівництва складає 180 мільйонів гривень, з яких 150 млн. грн. – вартість зведення естакади, ще 30 млн. грн. коштують роботи з облаштування транспортної розв’язки.

Як підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, головне завдання на цьому фронті робіт – мінімізація наслідків будівництва для жителів Хортицького району.

- Наша робоча нарада сьогодні була присвячена кільком питанням. Перше – це синхронізація роботи усіх служб та підрядників, які сьогодні задіяні на будівництві мостів. Від їх злагодженої роботи залежить ефективність та результат. Я переконався, що всі сьогодні працюють злагоджено та без проблем.  Друге – це проектні рішення та складність саме цієї ділянки робіт. Ми для себе визначили такі завдання: максимально мінімізувати незручності для жителів Хортицького району. Дорога мусить функціонувати, транспорт повинен пересуватися без перешкод. Також, кажу відверто, існують певні складнощі, пов’язані з фінансуванням. Затримка коштів може позначитися на темпах робіт, - зауважив голова облдержадміністрації, підбиваючи підсумки наради.

Олександр Пеклушенко повідомив, що вже сьогодні проінформує про проблеми із затримкою коштів прем’єр-міністра України Миколу Азарова.

- Враховуючи ставлення Миколи Яновича до будівництва запорізьких мостів, я впевнений, що протягом тижня питання щодо виділення 150 мільйонів буде вирішено, будівництво буде продовжуватися в такому темпі, що дозволить нам здати перший пусковий комплекс у запланований термін, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

За словами начальника Служби автомобільних доріг в Запорізькій області за наявності безперебійного фінансування роботи з будівництва транспортної розв’язки та естакади у Хортицькому районі будуть завершені до кінця вересня.

Нагадаємо, розпорядженням Кабінету Міністрів початкову суму фінансування по об’єкту «Мостові переходи через р. Дніпро в м. Запоріжжя» затверджено в обсязі 450 млн. грн.. Наразі Укравтодор завершує процедуру оформлення кредитних коштів під гарантії Уряду для завершення будівництва.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області