Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Завдяки сумлінним платникам податків область вчасно наповнює державний та місцевий бюджети»

15 червня 2012 - 15:34

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів засідання за «круглим столом» з представниками бізнесу - переможцями Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків-2011», в якому взяла участь Президент Всеукраїнської ГО «АППУ» Валентина Арбузова.

- За результатами першого кварталу поточного року Запорізька область піднялась з 19-го на 10 місце у рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів. Я хочу подякувати за величезний внесок у загальну скриньку досягнень області керівникам та трудовим колективам підприємств регіону. Саме завдяки сумлінним платникам податків - керівникам промислових підприємств, малого та середнього бізнесу - область вчасно наповнює державний та місцевий бюджети, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також глава області повідомив, що цього року 16 підприємств області стали лауреатами Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків 2011» на обласному рівні, а 8 запорізьких підприємств здобули перемогу на всеукраїнському рівні.

Валентина Арбузова, у свою чергу, зазначила, що діяльність Асоціації платників податків України переслідує головну мету – допомогти українському бізнесу і, як показує практика, є серйозні результати.

- Сьогодні понад п’ять тисяч представників великого, середнього і малого бізнесу по всій Україні є членами нашої Асоціації. Крім того, понад 100 наших відділень діють у всіх областях України, у тому числі – у Запорізькій області. На сьогодні ми поставили перед собою завдання бути там, де працює податкова служба, щоб мати більше можливостей для захисту ваших законних прав. Тільки оптимальне поєднання інтересів бізнесу і влади допоможе реальному розвитку підприємництва в Україні, а також шанобливому ставленню до головних наповнювачів бюджету. До речі, саме з цією метою ми щорічно проводимо Всеукраїнський Рейтинг «Сумлінні платники податків», – підкреслила Валентина Арбузова.

За словами очільниці Асоціації, ухвалений минулого року Податковий кодекс загалом позитивно вплинув на розвиток відносин у цій сфері. Щоправда, через те, що деякі норми кодексу залишаються неузгодженими, що призводить до неоднозначного тлумачення і ускладнень у адмініструванні податків, подальше удосконалення податкового законодавства є одним з пріоритетних завдань для Асоціації платників податків України.

Також у ході засідання слово мали переможці Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків 2011», які розповіли про досягнення своїх підприємств та взаємодію з обласною владою.

Підбиваючи підсумки засідання, Олександр Пеклушенко відзначив, що одне із завдань влади – змінити образ податківців: вони мають бути не тільки вимогливими, а й об’єктивними та доброзичливими.

- Звісно, за одну зустріч ми не зможемо вирішити всі існуючі проблеми, на це знадобиться багато часу, але перший крок ми вже зробили, і, я переконаний, результати нашої співпраці точно будуть успішними! – підсумував керівник області.

 

Довідкова інформація:

Другий рік поспіль АППУ проводить Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків». Цього року у Рейтингу взяли участь 1072 підприємства з усіх регіонів України, а переможцями  стали 60  підприємств, серед яких вісім – підприємства Запорізької області, зокрема: фермерське господарство «Вікторія», АТ «Пиво-безалкогольний комбінат «Славутич», ТОВ «ВІЗУС», редакція Запорізької районної газети «Червоний промінь», ТОВ «Видавничий будинок «Кераміст», ТОВ «Науково-виробниче об'єднання «Фарматрон», ПАТ «Мотор-Банк» та АКБ «Індустріалбанк».

Територіальне відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Запорізькій області створено 15 березня 2000 року.

Фахівцями відділення налагоджено партнерські відносини з ДПС у Запорізькій області,щорічно підписуються «План спільних дій» та Угода про співпрацю. У рамках підписаних документів про співпрацю територіальне відділення АППУ має можливість:

Відділення посіло друге місце у Рейтингу територіальних відділень за підсумками роботи у 2011 році, і сьогодні активно продовжує свою діяльність, зокрема, проводить семінари, тренінги, «гарячі лінії», «круглі столи», бізнес-ланчі, консультації, зустрічі, які сприяють покращенню поінформованості платників податків з питань діючого законодавства та вирішенню їх актуальних питань.

Територіальне відділення АППУ у Запорізькій області налічує більше 300 членів та має місцеве відділення у м. Запоріжжі.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області