Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблема водозабезпечення Кирилівки наближається до вирішення

18 червня 2012 - 10:50

Проблема водозабезпечення Кирилівки наближається до вирішення

 Запорізькі журналісти відвідали Якимівський район у рамках реалізації медіа-проекту «Сільська глибинка очима журналістів», який започатковано обласною організацією спілки журналістів та проводиться під патронатом  голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка.

Найбільш відомий населений пункт у районі –  Кирилівка, де й відбулося обговорення питань розвитку і проблем району за участю керівництва місцевої влади.

Курортне селище докорінно відрізняється від решти населених пунктів. Як зауважив заступник голови Якимівської  райдержадміністрації Микола Захаров, коли селяни страждають від посухи, кирилівці радіють кожному сонячному дню. Сонце і море – головний капітал селища. Тут працює 400 баз відпочинку, а за літній період відпочиває до мільйона приїжджих, при тому, що місцеве населення  налічує всього 3500 жителів.  Тож курортний сезон годує цілий рік. Якщо загалом Якимівський район –дотаційний, то Кирилівка – єдина територія, яка має бюджет розвитку, цього року він складає 21 млн.грн. 

Проте переваги курорту обертаються для нього й проблемами. Через наплив відпочиваючих застарілі інженерні споруди не витримують такого  навантаження. За словами селищного голови Івана Малєєва, найбільш проблемними є питання водозабезпечення та каналізації.

- Водогін довжиною 27 км зведений 40 років тому, і він не змозі забезпечити потреби під час курортного сезону. Але частково розв’язання проблеми  знайдено. Під час робочої поїздки до району голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка було прийнято рішення про те, що бази відпочинку будуть отримувати ліцензії на буріння свердловин і таким чином зможуть забезпечувати себе технічною водою, - повідомив Іван Малєєв.

Що ж до питного водозабезпечення це питання включено в обласну програму «Питна вода». Наразі, каже селищний голова, розробляється проектно – кошторисна документація на будівництво водогону, а також завершується робота над проектом очисних споруд. Тож  ці  проблемні питання  нарешті мають близьку перспективу вирішення.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області