Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Наш пріоритет – це забезпечення оздоровлення дітей та організація сімейного відпочинку»

18 червня 2012 - 15:21

Олександр Пеклушенко: «Наш пріоритет – це забезпечення оздоровлення дітей та організація сімейного відпочинку»

Станом на 18 червня в області працюють 43 із 53 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, дев’ять інших мають розпочати роботу до кінця червня. Під особливий контроль взято безпеку дітей, умови їх проживання та якість організації відпочинку.

Про це повідомила начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Анастасія Склярук під час апаратної наради, яку провів голова ОДА Олександр Пеклушенко.

- З 28 травня в області розпочали роботу 302 пришкільних табори, в яких постійно перебувають 13,7 тис. дітей. Для контролю за роботою пришкільних таборів і дитячих закладів оздоровлення та відпочинку створено регіональний штаб, який проводить постійний моніторинг роботи закладів, а також  виїзні наради, - зазначила Анастасія Склярук.

За її словами, всі автобуси, які перевозять дітей до дитячих закладів та додому, супроводжуються автомобілями ДАІ, а за кожним табором відпочинку закріплені працівники МВС.

Олександр Пеклушенко переконаний: особливу увагу треба приділяти безпеці відпочинку дітей, а також якісній організації їхнього  дозвілля.

- У всіх дитячих закладах повинно бути чітко сплановане дозвілля дітей: вони мають бути зайняті тим, що їм дійсно цікаво. Також слід посилити роботу правоохоронних органів, кримінальної міліції у справах дітей. Навіть у центрі Запоріжжя, зокрема - на бульварі Шевченка та площі Маяковського - можна побачити дітей віком 14-16 років, які вживають алкоголь та курять, що є неприпустимим. Крім того, неповнолітні постійно відвідують розважальні заклади та дискотеки, це теж треба взяти під серйозний контроль, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також керівник області нагадав, що минулої суботи, 16 червня, у Мелітопольському районі загубилась 2,5-річна дівчинка, яку вдалося знайти тільки майже через добу.

- До пошуків дитини були залучені працівники райвідділу міліції, МНС, ДАІ, спеціально виїхали кінологи із Запоріжжя. Пошуки тривали всю ніч, і тільки приблизно о шостій ранку загублену дитину знайшов дільничний інспектор, капітан міліції Юрій Моторин: дівчинка знаходилась недалеко від звалища, - повідомив Олександр Пеклушенко.

Також керівник області відзначив, що в області необхідно створювати бази відпочинку сімейного типу, куди б приїжджали  батьки з дітьми.

- В області досить багато різноманітних баз відпочинку, але саме сімейних практично немає. Ми маємо створити найкомфортніші умови для відпочинку батьків та дітей, щоб їм не заважали, наприклад, гучні компанії молоді та цілодобові розважальні заклади поряд. Оздоровлення дітей та сімейний відпочинок – це наш пріоритет, і ми маємо стати першими в Україні з організації такого відпочинку, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Після апаратної наради заступник голови ОДА Микола Ярмощук провів обласну селекторну нараду, на якій було обговорено стан підготовки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які ще не відкрилися, до початку роботи та питання контролю за діючими дитячими закладами. Крім того, посадовець доручив керівникам районів серйозно підійти до організації дозвілля дітей.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів