Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влітку контроль за якістю роботи закладів громадського харчування буде посилено

19 червня 2012 - 14:03

Влітку контроль за якістю роботи закладів громадського харчування буде посилено

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів засідання комісії з питань забезпечення населення основними продовольчими товарами,  у якому також взяв участь заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Зважаючи на спекотну погоду, члени комісії розглянули не тільки питання цінової ситуації на продовольчих ринках регіону, але й заслухали інформацію щодо забезпечення якості та безпеки продуктів харчування в літній період.

- Питання якості продовольчих товарів, особливо риби, м’ясної та молочної продукції нині винесено на передній план. Маємо приділити увагу якості сировини, технології зберігання та транспортування товарів з групи ризику.  Разом з тим, із нас не знімається відповідальність за утримання стабільних цін на продовольчих ринках регіону, - зазначив Олександр Дудка.

За підсумками 5 місяців загальний індекс споживчих цін в області складає 100,2 % (по Україні 100,4%). У червні зафіксовано несуттєве подорожчання яловичини, свинини, капусти, яблук та цитрусових. При цьому, найбільше підвищення цін спостерігається на  ринках Бердянська,  Кам’янсько-Дніпровського, Приморського, Михайлівського та Якимівського районів.

Тож керівники цих територій мають взяти на контроль інформацію та вжити заходів зі стабілізації цінової ситуації.

Як повідомив перший заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку ОДА Анатолій Колесніков, ефективним важелем в утриманні цін на продовольчі товари в області залишається проведення ярмарків. З початку року в усіх містах та райцентрах області  проведено понад 450 ярмарків сільськогосподарської продукції. Однак нині, у зв’язку з високою температурою повітря, на продаж товарів, які швидко псуються, будуть певні обмеження – вони мають зберігатися тільки в холодильних установках.

Також представник обласної виконавчої влади підкреслив, що в літній період необхідно посилити увагу контролюючих органів - санітарноепідеміологічної та ветеринарної служб -  за роботою закладів громадського харчування.

- Щоб не допустити випадків масового отруєння людей продуктами харчування, необхідно відповідально поставитись до перевірок роботи харчових блоків оздоровчих закладів, їдалень, продовольчих магазинів, особливо тих, які працюють у курортних зонах, - наголосив О. Дудка.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя повертає титул гандбольної столиці України: у місті пройшов турнір на Кубок голови Запорізької ОДА

Жовтневий дайджест новин проєкту «Пліч-о-пліч: згуртовані громади»

Нічний удар по Запоріжжю: ворог продовжує вбивати мирних людей та руйнувати будинки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.10.2025

Загалом упродовж доби окупанти завдали 744 удари по 18 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 1344-го дня війни

У Запоріжжі відбувся ярмарок вакансій для ВПО

«Евакуація кожної людини – це щоденний подвиг тих людей, які її проводять»: поліцейські – про допомогу жителям прифронтових територій

Тепло, світло і безпека: запорізькі заклади освіти готові до зими та можливих блекаутів

Впродовж доби окупанти завдали 627 ударів по 18 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.10.2025

Сучасний, енергоефективний, безбар’єрний: реконструкція травматологічного корпусу міської лікарні екстреної та швидкої допомоги – на фінішній прямій