Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влітку контроль за якістю роботи закладів громадського харчування буде посилено

19 червня 2012 - 14:03

Влітку контроль за якістю роботи закладів громадського харчування буде посилено

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів засідання комісії з питань забезпечення населення основними продовольчими товарами,  у якому також взяв участь заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Зважаючи на спекотну погоду, члени комісії розглянули не тільки питання цінової ситуації на продовольчих ринках регіону, але й заслухали інформацію щодо забезпечення якості та безпеки продуктів харчування в літній період.

- Питання якості продовольчих товарів, особливо риби, м’ясної та молочної продукції нині винесено на передній план. Маємо приділити увагу якості сировини, технології зберігання та транспортування товарів з групи ризику.  Разом з тим, із нас не знімається відповідальність за утримання стабільних цін на продовольчих ринках регіону, - зазначив Олександр Дудка.

За підсумками 5 місяців загальний індекс споживчих цін в області складає 100,2 % (по Україні 100,4%). У червні зафіксовано несуттєве подорожчання яловичини, свинини, капусти, яблук та цитрусових. При цьому, найбільше підвищення цін спостерігається на  ринках Бердянська,  Кам’янсько-Дніпровського, Приморського, Михайлівського та Якимівського районів.

Тож керівники цих територій мають взяти на контроль інформацію та вжити заходів зі стабілізації цінової ситуації.

Як повідомив перший заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку ОДА Анатолій Колесніков, ефективним важелем в утриманні цін на продовольчі товари в області залишається проведення ярмарків. З початку року в усіх містах та райцентрах області  проведено понад 450 ярмарків сільськогосподарської продукції. Однак нині, у зв’язку з високою температурою повітря, на продаж товарів, які швидко псуються, будуть певні обмеження – вони мають зберігатися тільки в холодильних установках.

Також представник обласної виконавчої влади підкреслив, що в літній період необхідно посилити увагу контролюючих органів - санітарноепідеміологічної та ветеринарної служб -  за роботою закладів громадського харчування.

- Щоб не допустити випадків масового отруєння людей продуктами харчування, необхідно відповідально поставитись до перевірок роботи харчових блоків оздоровчих закладів, їдалень, продовольчих магазинів, особливо тих, які працюють у курортних зонах, - наголосив О. Дудка.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів