Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Андрій Гамов: «Наше спільне завдання – допомогти вкладникам Ощадбанку отримати компенсації»

19 червня 2012 - 15:41

Андрій Гамов: «Наше спільне завдання – допомогти вкладникам Ощадбанку  отримати компенсації»

Про стан виплати в області знецінених вкладів колишнього Ощадбанку СРСР під час брифінгу журналістів поінформував заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов.

Ця тема порушена невипадково, оскільки в деяких засобах масової інформації з’явилися повідомлення про певні збої у цій роботі. За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка його заступник Андрій Гамов з’ясував ситуацію, а також запросив поспілкуватися з працівниками медіа керівників обласного управління Ощадбанку. Також посадовець подякував журналістам за активну позицію та небайдужість до виконання ініціативи Президента України щодо організації виплати в поточному році компенсації тим вкладникам, які ще не отримали 1000 грн. за свої вклади.

- Спільне завдання влади, працівників управління Ощадбанку України та преси – допомогти вкладникам отримати компенсації. Маємо відстежувати та оперативно реагувати на ті ускладнення, які іноді мають місце при організації процесу. Ми вдячні кожному з вас, хто долучається до цієї роботи, - звернувся до присутніх Андрій Гамов.

Нині з 258 тисяч запоріжців, які мають право на отримання 1000 грн., актуалізували свої дані 91 тисяча, ще близько 126 тисячам призначено дату актуалізації. Як зауважив представник обласної виконавчої влади, близько 15% вкладників так і не звернулися до Ощадбанку України та не здійснили необхідну процедуру актуалізації.

- В області ще залишилось близько 40 тис. людей, які з тих чи інших причин не знають про можливість отримати компенсацію. Прошу журналістів ще раз порушити цю тему на сторінках видань, в ефірі телеканалів, радіо та донести до запоріжців цю важливу інформацію, - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Як повідомила начальник Запорізького обласного управління Ощадбанку України Рита  Могулевська, нині актуалізувати дані та отримати виплати можна в 159 відділеннях, де працюють понад 250 вікон. Вона наголосила, що в понеділок, середу та п’ятницю  проводяться безпосередньо виплати. У вівторок, четвер та суботу – актуалізація даних. Станом на 19.06.2012  компенсацію вже отримали 14895 вкладників. За кількістю людей, які отримали належні їм 1000 грн., Запорізька область посідає 8 місце в Україні.

Крім того, Р. Могулевська поінформувала про те, що на рахунок обласного управління Ощадбанку надійшло понад 3,7 млн. грн. на виплату компенсацій (500 грн.) близьким родичам чи спадкоємцям вкладників, які померли в 2009, 2010, 2011 та 2012 роках.

- Всім, хто має право отримати ці гроші, до кінця року обов’язково буде виплачена вся сума, - запевнила начальник обласного управління Ощадбанку України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів