Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька молодь знаходить підтримку влади

19 червня 2012 - 16:54

Запорізька молодь знаходить  підтримку влади

Напередодні відзначення Дня молоді відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Перспективи державної молодіжної політики в Україні», в якому взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук. До обговорення долучилися представники облдержадміністрації та облради, молодіжних громадських організацій, а також працююча та учнівська молодь.

Осередками реалізації молодіжної політики на території регіону є обласний центр патріотичного виховання молоді,  обласний центр молоді, працює міський молодіжний парламент.

- Сьогодні ми поінформуємо про особливості та перспективи розвитку молодіжної політики в регіоні. Однак хотілося б почути ваше бачення вдосконалення законодавчої бази, механізмів вирішення нагальних проблем молоді, ініціатив щодо підвищення громадської та політичної активності молодих запоріжців, - звернувся до учасників заходу заступник голови ОДА Микола Ярмощук.

Детальніше про організацію роботи з молоддю доповіла начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Анастасія Склярук. Зокрема, вона повідомила, що нині пріоритет у роботі обласної влади надається вирішенню житлових проблем молоді, її працевлаштуванню, патріотичному вихованню, підтримці здібностей обдарованої молоді, а також роботі з молодими сім’ями.

- Ми намагаємося охопити всі сфери діяльності молодих людей – від їх навчання, розваг, створення власної родини, будівництва кар’єри. При бажанні молоді люди можуть отримати всебічну підтримку спеціалістів управління та обласного центру патріотичного виховання молоді, знайти шляхи до творчої самореалізації та професійного вдосконалення, - зазначила А. Склярук.

Представники молодіжних організацій, які були запрошені до обговорення, визнали, що за останні роки молодіжній політиці дійсно приділяється значна увага з боку влади. Разом з тим, порушили й ряд наболілих питань. Зокрема, щодо організацію відпочинку студентської молоді, підтримки роботи молодіжних громадських організацій, а також необхідності розширення заходів чинних молодіжних програм.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області