Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Матеріальні ресурси «Південдизельмашу» мають бути спрямовані на розвиток території»

20 червня 2012 - 13:09

Про це заявив голова облдерждадміністрації Олександр Пеклушенко, відвідавши ВАТ  «Південдизельмаш» у ході робочої поїздки до Токмака. Керівник області ознайомився з ситуацією на цьому проблемному підприємстві, яке офіційно не працює з 2009 року, а нині проходить процедуру санації. Про поточний стан справ на колишньому промисловому гіганті доповів Токмацький міський голова Ігор Котелевський. Він зазначив, що частково завод все ж таки працює: 70 працівників виготовляють запчастини на замовлення. Проте у роботі використовується лише 4% від загальної площі підприємства. Практично всі цехи занедбані. У цьому Олександр Пеклушенко пересвідчився на власні очі, увійшовши на територію пресо-зварювального цеху №28.

- Ми бачимо величезні площі, які повинні використовуватися легально та де мають офіційно працювати люди.  Зараз весь процес знаходиться «в підпіллі», а більша частина території простоює, - констатував голова облдержадміністрації.

Для того, щоб виправити ситуацію, очільник регіону запропонував такий алгоритм дій: насамперед провести інвентаризацію та комплексну оцінку майна, після чого облдержадміністрація розпочне пошук інвестора.

З цього приводу ліквідатор ВАТ «Південдизельмаш» Оксана Полторацька повідомила, що інвентаризацію планують закінчити до початку вересня.

- Для нас важливо зберегти цілісний промисловий комплекс. Однак у будь-якому випадку матеріальні ресурси підприємства будуть спрямовані на розвиток території. Або тут буде працювати ефективний інвестор, або продамо потужності, активи, будівельні матеріали та землю, а кошти поповнять бюджет, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області