Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області розробляються нові стандарти надання дозвільних послуг

20 червня 2012 - 15:03

В області розробляються нові стандарти надання дозвільних послуг

В облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи проектної ініціативи «Покращення дозвільних послуг на території Запорізької області», яке провів заступник голови ОДА Петро Гончарук.

У ході засідання, в якому взяли участь  представники структурних підрозділів облдержадміністрації, обласних контролюючих органів, які надають дозвільні послуги,  обговорили методичні рекомендації щодо розробки стандартів надання дозвільних послуг.

- Усі структурні підрозділи обласної державної адміністрації, які надають дозвільні послуги, вже розробили свої стандарти, ознайомитися з ними можна на сайті ОДА. В контролюючих органів такі стандарти ще не готові, тож ми пропонуємо безкоштовно провести семінари для спеціалістів з цього питання. Навчання буде проводитися за рахунок коштів гранту проекту PRISM «Покращення дозвільних послуг у Запорізькій області», який виграла наша область - повідомив Петро Гончарук.

Також посадовець підкреслив, що вдосконалення системи надання дозвільних послуг – це одна з головних умов сталого розвитку підприємництва, тож цьому питанню треба приділяти особливу увагу.

Також учасники засідання  обговорили проект Програми покращення дозвільних послуг на території Запорізької області на 2012-2014 роки.

За словами українського експерта з питань державної політики у сфері дозвільних послуг Віталія Лисенка, мета програми – зменшити витрати часових, фінансових та інших ресурсів споживачів дозвільних послуг, а також спрощення і стандартизація дозвільних процедур за рахунок формування єдиної регіональної дозвільної політики, підвищення ефективності діяльності дозвільних органів та єдиних дозвільних центрів.

- Програмою також передбачається підвищення кваліфікації посадових осіб – як на рівні прийняття управлінських рішень у сфері надання дозвільних послуг, так і  надання відповідних дозвільних процедур, у тому числі з урахуванням гендерної рівності, - зазначив Віталій Лисенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області