Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Оновлена Конституція має закріпити засади інноваційної моделі суспільного та державного розвитку - Віктор Янукович

20 червня 2012 - 16:23

Оновлена Конституція має закріпити засади інноваційної моделі суспільного та державного розвитку - Віктор Янукович

Вдосконалена Конституція України повинна стати актом, що закріплює засади інноваційної моделі суспільного та державного розвитку, визначає чіткий розподіл владних повноважень, який забезпечить збалансованість у владі, убезпечить державу від конфліктів та авторитаризму. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час виступу на першому засіданні Конституційної Асамблеї.

«Наша мета - утвердження Конституції України як реального сучасного загальнонаціонального політико-правового договору, основоположного закону національного права, що буде надійним фундаментом майбутнього Української держави», - наголосив Президент.

Сьогодні, зазначив Глава держави, процес розвитку громадянського суспільства, реалізація нашої зовнішньополітичної стратегії та зміни в економічному житті України, реформування системи органів влади вимагають відповідного конституційного регулювання. «Наша головна мета - модернізувати країну. І зробити це можливо лише за рахунок зміцнення демократичної, соціальної та правової держави», - сказав Віктор Янукович, наголосивши, що цей процес має відбуватися на основі верховенства права.

Глава держави звернув особливу увагу на те, що процес реформування Конституції має об’єднати суспільство, підсилити інші започатковані в державі реформи та вивести їх на якісно новий рівень реалізації.

Президент нагадав, що Венеціанська Комісія та Парламентська Асамблея Ради Європи рекомендують розпочати конституційну реформу в Україні до парламентських виборів і вітають створення Конституційної Асамблеї.

 

 

За повідомленням прес-служби Президента України

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області