Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Боротьба з неякісною та фальсифікованою продукцією – справа виробників і споживачів

20 червня 2012 - 16:57

Боротьба з неякісною та фальсифікованою продукцією – справа виробників і споживачів

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів засідання «круглого столу» на тему: «Захист прав споживачів у сучасній державі. Окремі аспекти проблеми», в якому взяли участь працівники інспекції з питань захисту прав споживачів у Запорізькій області, а також представники кращих товаровиробників регіону.

- Якість товарів та послуг, які виробляють та надають запорізькі підприємства, напряму пов’язані з  чесністю та порядністю персоналу. Головне – не втратити зв’язок між виробниками, споживачами  та владою, й надалі мотивувати підприємства виробляти якісну продукцію. Але у нас є й інша проблема: більшість людей не знають власних прав, а тим паче – як їх захищати. Тож пропагандистську роботу в цьому напрямку треба починати ще зі школи,  привчати дітей, щоб вони вимагали дотримання законів у будь-якій ситуації. Саме інспекція має займатися як роз’ясненням законодавства споживачам, так і захистом прав виробників, бо інколи це вкрай необхідно, - зазначив Петро Гончарук.

У ході засідання було розглянуто найактуальніші питання боротьби з фальсифікованою продукцією, визначено проблемні галузі виробництва в цьому аспекті, а також  оптимальні шляхи вирішення визначених проблем.

За даними інспекції з питань захисту прав споживачів у Запорізькій області, найбільше фальсифікатів зараз спостерігається в легкій промисловості: більшість підробок можна знайти серед одягу, взуття, дитячих іграшок, косметики та парфумів. Зазвичай неякісна продукція завозиться в Україну з-за кордону.

 

Довідкова інформація:

З початку року спеціалістами інспекції з питань захисту прав споживачів у Запорізькій області  проведено 367 перевірок, у результаті яких  виявлено 413 правопорушників.

До правопорушників застосовано штрафні санкції: загальна сума адміністративних штрафів склала 316 тис.грн., фінансових санкцій – 516,4 тис.грн.

За цей період було заблоковано продаж неякісних товарів, які не відповідають стандартам, на суму 2,2 млн.грн., а також винесено 67 приписів про заборону продажу небезпечних для споживачів товарів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області