Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Першу селекторну нараду з керівниками районів провів перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Головко

25 квітня 2005 - 15:10

Розглянуто два питання: підготовка до святкування 60- річчя Перемоги і стан заборгованості із заробітної плати.

Заступник голови облдержадміністрації Олена Зайковська зупинилася на невирішених проблемах ветеранів Великої Вітчизняної війни, яких нині в області проживає понад 133 тисячі. На сьогодні ще 20% їх не пройшли медичне обстеження, 437 осіб потребують слухові апарати, 50- штучних кришталиків ока і стільки ж - штучних протезів. 30% ветеранів мають скарги на матеріальне забезпечення. Телефонізація будинків, де мешкають ветерани, не закінчиться 9 травня.

Є і позитивні моменти в роботі з ветеранами. Знайдено вихід у забезпеченні всіх бажаючих санаторними путівками за рахунок державних субвенцій та трансферів.  У Пологах додатково виділено 54 тисячі гривень на зубопротезування. Куйбишевська райдержадміністрація допомогла 80% ветеранів у обробленні навесні присадибних ділянок. У Бердянську додатково відремонтовано 9 помешкань учасників бойових дій. В області вже 700 підприємців взяли під свою опіку самотніх ветеранів.

Олена Зайковська нагадала, що 28 квітня пройде телемарафон «Пам’ять» і святий обов’язок кожного взяти у ньому участь, надати посильну допомогу тим, хто цього потребує. На рахунок телемарафону вже надійшло понад 58 тис. грн. від 80 підприємств різних форм власності. Активними виявилися представники Заводського району Запоріжжя, Приазовський і Михайлівський райони. Не поспішають, як кажуть, творити добро Хортицький район Запоріжжя, Василівський, Кам’янсько- Дніпровський, Оріхівський та Мелітопольський райони.

З інформацією про стан заборгованості із виплати заробітної плати виступив заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін. За його словами в області в квітні заборгованість зросла на 11%. 130 підприємств створили подібну ситуацію цього року. На перше квітня 254 трудових колективи мають проблеми із виплатою. У 100 з них заборгованість становить від 500 гривень до 10 тисяч. Тому О. Сін категорично зауважив, якщо бізнес не може погасити таку заборгованість, він не може називатися навіть найменшим бізнесом. Зростання заборгованості мають місто Запоріжжя, Токмацький, Куйбишевський, Гуляйпільський райони. Розівський пообіцяв на 15% погасити заборгованість у квітні.

О. Сін наголосив на недопущенні кредитування за рахунок зарплати, яке на сьогодні досить поширилось.

Підбиваючи підсумки селекторної наради, Анатолій Головко зазначив, що минає три місяці роботи нової влади і народ буде судити про неї за конкретними справами, зокрема і з виплат зарплати. Про це варто пам’ятати всім.

Подібні наради відтепер проходитимуть двічі на місяць -- у другий та четвертий понеділки.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн