Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада, профспілки та роботодавці підписали тристоронню угоду про зайнятість

22 червня 2012 - 14:50

Під час засідання регіональної тристоронньої соціально-економічної ради представники обласної влади – Олександр Пеклушенко та Павло Матвієнко, профспілок – Віктор Сластьон та роботодавців – Петро Ванат підписали угоду про зайнятість та робочі місця.

Чинна тристороння соціально-економічна рада  створена ще в 2006 році. Однак, як пояснив голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, нині вона починає працювати в межах нового законодавства. Згідно ЗУ «Про соціальний діалог в Україні» тепер тристороння рада працюватиме як постійно діючий орган, який координуватиме економічні та соціальні процеси в області, підтримуватиме постійний діалог між усіма учасниками процесу, що дозволить забезпечити стабільну соціальну ситуацію в області.

У червні було підписано Національну тристоронню угоду про зайнятість та робочі місця. Обласна федерація роботодавців виступила з ініціативою підписати аналогічний документ у регіоні. Зважаючи на те, що заходи угоди спрямовані на стимулювання росту економіки, підвищення зайнятості, реалізації права громадян на гідний труд та збереження трудового потенціалу, очільник регіону підтримав цю ініціативу. Тож на засіданні соціально-економічної ради в урочистій обстановці всі три сторони поставили підпис під новим документом.

- У цій роботі всі три сторони є партнерами. Ми працюємо над досягненням однієї мети, в центрі якої стоїть людина, – ставлення до неї на робочому місці, заробітна платня, умови праці. Переконаний, наша спільна робота буде ефективною та забезпечить очікуваний результат – покращення якості життя запоріжців, - резюмував Олександр Пеклушенко.

Розпочати свою діяльність члени новоствореної тристоронньої ради вирішили з перевірки роботи центрів зайнятості. Тож уже найближчим часом буде надана оцінка якості роботи цієї структури  на території регіону.

Також у рамках засідання ради відбулося нагородження переможців обласного конкурсу на кращий колективний договір. Серед них – КП «Чистота» Мелітопольської міської ради, ПАО «Запорізький надпотужний трансформатор», ПАО «Запоріжтрансформатор», Запорізька центральна районна лікарня, Запорізька торгово-промислова палата.

 

Довідково: до складу новоствореної обласної тристоронньої соціально-економічної ради увійшли 36 осіб – по 12 від кожної сторони. Строк повноважень членів ради складає шість років.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів