Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Наше завдання – утримати ціни на зберігання зерна на рівні минулого року»

25 червня 2012 - 12:58

Олександр Пеклушенко: «Наше завдання – утримати ціни на зберігання зерна на рівні минулого року»

В області триває підготовка до збору врожаю зерна, а також сертифікація зернових складів (елеваторів), на яких воно зберігатиметься. Обласна влада ставить перед собою два головних завдання: запобігти підвищенню цін на зберігання зерна, а також зменшити постачання хліба та хлібобулочних виробів у Запорізьку область з інших регіонів.

- Річна потреба Запорізької області в продовольчому зерні пшениці для виробництва борошна, хліба, хлібобулочних та макаронних виробів складає 220 тис.тонн, у тому числі тримісячний незнижуваний запас – 55 тис.тонн. Для гарантованого забезпечення цього запасу продовольчої пшениці треба вжити організаційні заходи щодо формування регіональних ресурсів, - повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Борисенко.

Також посадовець зазначив, що з метою аналізу наявності тримісячного незнижуваного запасу продовольчої пшениці буде проводитися моніторинг, який сприятиме безперебійному забезпеченню населення області хлібом та хлібобулочними виробами.

Олександр Пеклушенко заявив, що обласна влада має робити все від неї залежне для зниження постачання хлібобулочних виробів у Запорізьку область із сусідніх регіонів.

- Наше завдання – скоротити обсяги хліба та хлібобулочних виробів, які завозяться з Дніпропетровської області. Для цього наш запорізький хліб має бути більш конкурентоспроможним, а це також частково залежить і від обласної влади, - підкреслив керівник області.

Також під час наради начальник Державної інспекції сільського господарства в Запорізькій області Сергій Стародубов прозвітував про готовність  складів до прийому зерна врожаю 2012 року.

- Нашою інспекцією проводиться робота з сертифікації зернових складів на відповідність послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки, визначення якості та безпечності зерна та продуктів його переробки. Станом на 21 червня із наявного 41 зернового склада сертифіковано 30 елеваторів, триває оформлення дозвільних документів ще двох підприємств, - повідомив Сергій Стародубов.

У видачі сертифікату відповідності послуг інспекція відмовила наступним підприємствам: ТОВ «Василівка-Агро» (Василівський район), ТОВ «Луї Дрейфус Комодітіс Україна ЛТД» (Михайлівський район), ПрАТ «Більманське ХПП» (Куйбишевський район) та ТОВ «Зерно Сервіс Агро» (Гуляйпільський район).

Крім того, через відсутність права власності на зерносходища в проведенні сертифікації було відмовлено ДП «Агросервіс 2000» (Запорізький район) та КТ «Желев С.С. і компанія «Мелітопольського елеватора» (Мелітопольський район).

- Наше головне завдання – зберегти зерно, і для цього маємо використовувати економічні та патріотичні методи. З першої хвилини прийому зерна ми повинні контролювати ціни на його зберігання. Ми просто не маємо права допустити, щоб цьогорічний рівень цін перевищив торішній, - зазначив Олександр Пеклушенко. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів