Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для ремонту об’єктів освіти області буде витрачено 76 млн.грн.

25 червня 2012 - 14:16

Для  ремонту об’єктів освіти області буде витрачено 76 млн.грн.

В області триває підготовка закладів освіти до нового навчального року: виші готуються до прийому нових студентів, а школи –  своїх учнів. Щоб створити для них найкращі умови, протягом наступних двох місяців планується провести капітальні ремонти в школах, відремонтувати  системи опалення, котельні та водопровідно-каналізаційні мережі.

Про це повідомив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Вєрозубов під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

- Минулої п’ятниці, 22 червня, в Україні завершилось зовнішнє незалежне оцінювання. Для забезпечення його проведення функціонувало 46 пунктів тестування в Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі, Енергодарі, Василівці та Пологах. Для участі в ЗНО було зареєстровано 11939  випускників, більшість з них складали державну мову – 11671 особа, історію України – 7650  та математику – 6900 осіб. Основна сесія тривала з 15 травня по 7 червня, додаткова – з 18 по 22 червня, - поінформував Олександр Вєрозубов.

За словами посадовця, найвища явка зафіксована на тестуванні з іноземних мов (93,2%), хімії (92,1%) та української мови (91,9%), найнижча – на тестуванні з всесвітньої історії (79,3%) та російської мови (80,8%).

Також Олександр Вєрозубов доповів керівництву облдержадміністрації про стан підготовки закладів освіти області до нового навчального року.

- На проведення ремонтних робіт на об’єктах освіти області передбачено витрати в сумі 76 млн.грн. Планується провести капітальний ремонт у 84 навчальних закладах,  відремонтувати 105 котелень, у 31 навчальному закладі – системи опалення, ще в 43 – водопровідно-каналізаційні мережі. На ремонтні роботи в школах-інтернатах передбачено 8,9 млн.грн, - повідомив Олександр Вєрозубов.

Разом з тим, зазначив посадовець, в області ускладнена підготовка до нового навчального року матеріально-технічної бази закладів професійно- технічної освіти, де джерелом фінансування є лише кошти, зароблені самими закладами. Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України кошти на цю мету не передбачено, бо фінансування закладів передано обласному бюджету, а їхні будівлі залишилися в державній власності.

Олександр Пеклушенко пообіцяв звернутися до МОНмолодьспорту України з проханням розв’язати це питання на державному рівні.

Також в області триває робота з прийому учнів до перших та десятих класів, у новому навчальному році планується зарахувати до перших класів понад 16 тис.дітей, до десятих – близько 10 тис.учнів. Продовжується й організована доставка підручників для першого класу до шкіл районів та міст області: до 1 вересня всі школи області мають бути забезпечені підручниками.

- Наше завдання номер один – це підготовка матеріально-технічної бази навчальних закладів. У першу чергу треба вирішити всі існуючі проблеми з опаленням. Ще два дуже важливих питання – це зарплати педагогічних колективів та забезпечення шкіл підручниками, це теж необхідно тримати на особливому контролі, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також під час наради ректори запорізьких вищих навчальних закладів прозвітували про хід вступної кампанії. За словами ректора Запорізького національного університету Миколи Фролова, поточного року в порівнянні з минулим держзамовлення зросло на 17% і зараз становить 575 бюджетних місць на денне навчання, ще 48 – на заочне. Як повідомив ректор Запорізького державного медичного університету Юрій Колесник, кількість бюджетних місць у вузі також зросла, загалом на 60 місць. Крім того, цього року вперше в Україні саме наш університет отримав дозвіл на підготовку магістрів за спеціальністю «лабораторна діагностика».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів