Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У квітні 2005 року організовано здійснені масові перерахунки пенсій, порядок виплати яких ухвалено Кабінетом Міністрів України на початку минулого місяця

4 травня 2005 - 11:46

Збільшена потреба в коштах у квітні разом з січневими доплатами була стовідсотково профінансована і пенсії виплачені у відведений законом термін до 25 числа.

За розрахунками загальна потреба в коштах у травні з доплатами за лютий  складе у регіоні понад 240 мільйонів гривень. Урядом вирішено питання щодо їх фінансового забезпечення. Пенсійним фондом, банківськими установами та підприємствами поштового зв’язку сплановані заходи щодо безперебійної виплати та своєчасної доставки  пенсій, яка розпочата вже з 3 травня.

Особлива увага – ветеранам війни. У зв’язку з відзначенням 60-ї річниці Великої Перемоги передбачено провести до 8 травня виплату пенсій та грошової  допомоги насамперед інвалідам війни, учасникам бойових дій, сім’ям загиблих, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Загальна чисельність таких громадян по області становить 132 тисячі. Будуть також  проводитися виплати і згідно з календарним графіком.Майже 50 тисяч мешканців нашої області, - ветеранів війни і праці, відомих діячів та фахівців різних сфер суспільного життя, - отримують пенсії за особливі заслуги перед Батьківщиною. Напередодні 60-річчя Великої  Перемоги цю славну когорту наших земляків, котра складає майже десяту частину пенсіонерів області, поповнили ще 522 ветерани.

Таке рішення ухвалила на нещодавньому засіданні обласна комісія з встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною. Це перше засідання,  підготовлене головним та підвідомчими управліннями Пенсійного фонду України в Запорізькій області. Адже згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації з березня поточного року органам Пенсійного фонду передані функції клопотання та підготовки відповідних документів для комісії з встановлення  пенсій за особливі заслуги перед Україною.

За цей період прийнято 555 заяв від пенсіонерів на встановлення відповідних пенсій, переважна більшість з яких задоволена на обласному рівні. Серед тих, хто удостоєний пенсій за особливі заслуги, – 158 запоріжців, які отримали бойові ордени у мирний час, 90 ветеранів, нагороджених трудовими орденами, 20 – відзначених почесними званнями України, 5 персональних пенсіонерів, 80 багатодітних матерів, що народили і виховали п’ятеро і більше дітей до 8-річного віку, та інші категорії громадян. 33 заяви рекомендовані до розгляду Комісією при Кабінеті Міністрів України, до компетенції якої належать дані питання.       

Крім того, згідно із змінами до чинного законодавства переглянуто понад 100 заяв про перерахунок раніше встановлених пенсій ветеранам Великої Вітчизняної війни та учасникам бойових дій проти Японії, нагороджених у мирний час за бойові дії орденом, медалями “За відвагу” або Ушакова.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?