Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За сприяння відділу у справах національностей, міграції та релігій облдержадміністрації з 29 квітня по 3 травня 2005 р. вібдувся ряд заходів

4 травня 2005 - 11:55

29 квітня 2005 року було проведено виїзний семінар керівників національно-культурних товариств Запорізької області. В рамках семінару пройшов круглий стіл з актуальних проблем діяльності національно-культурних товариств, тренінг по методикам роботи національно–культурних громад. Йшлося також про участь громадських організацій національних меншин у відзначенні 60-річчя Перемоги. Семінар завершився показом тематичної методичної програми «Седер» Запорізького єврейського громадського центру “Мазаль-Тов”.

Першого травня в усіх православних храмах області пройшли святкові богослужіння на честь Великодня. Усі храми були ущент заповнені віруючими. Освячення пасхальної їжи відбувалося також на площі Фестивальній, біля Запорізького дубу, районі 2-го Шевченківського мкрн-ну  (УПЦ КП). Пасхальні заходи будуть проходити до 5 квітня

01.05.2005 р. вперше у нашому місті в католицькому храмі Бога Отця Милосердного було проведенe спільне пасхальне богослужіння, яке провели екзарх Донецько-Харківський Української Греко-Католицької Церкви Владика Степан Меньок у співслужінні з епископом-ординарієм Харківсько-Запорізьким Римсько-Католицької Церкви Станіславом Падевським. Богослужіння зібрало величезну кількість віруючих, наприкінці священнодійства відбулося освячення пасхальних страв.

Першого травня 2005 року єврейські громади міста Запоріжжя та області закінчили святкування Песаху – свята звільнення євреїв з єгипетського полону.

03 травня в рамках пасхальних заходів у виставковій залі Союзу художників з благословення архієпископа Запорізького та Мелітопольського Василія презентовано виставку присвячену Світлому Христовому Воскресінню та 60-ти річчю перемоги у Великій Вітчизняній війні - „Христос Воскрес”. На виставці представлені ікони ХVII-ХХ ст.ст., ікони сучасних іконописців, гобелени у вигляді ікон, пасхальні яйця,  тощо. З вітальними словами при відкритті виставки виступили архієпископ Василій, начальник відділу у справах національностей, міграції та релігій Деркач Н.В. та керівник благодійного фонду „Собор” Л.П. Хаджинов.

Усі заходи пройшли без порушень чинного законодавства.

 

Відділ у справах національностей,

міграції та релігій облдержадміністрації

Читайте також

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області