Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Мусимо організувати безпечне проведення футбольних матчів з урахуванням законодавчих змін»

4 липня 2012 - 10:41

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду щодо забезпечення охорони безпеки та правопорядку на центральному стадіоні Запоріжжя «Славутич-Арена» під час проведення футбольних матчів.

У нараді взяли участь представники правоохоронних органів, МНС, футбольного клубу «Металург», КП «Центральний стадіон «Славутич-Арена», обласної Федерації Футболу України та інші.

- З початку поточного року набув чинності Закон України, відповідно до якого безпеку на території стадіону забезпечують не правоохоронні органи, а організатори матчів. Міліція ж, у свою чергу, не повинна перебувати на території стадіону, а відповідати за охорону правопорядку за його межами. Утім, у разі потреби, правоохоронці мають бути готові надати необхідну допомогу безпосередньо на території. Всі наші механізми взаємодії повинні не просто не суперечити закону, а й мати юридичне обґрунтування, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Як повідомив начальник служби безпеки футбольного клубу «Металург» Віктор Бардін, на матчах охорону безпеки та правопорядку забезпечують 30 працівників служби безпеки клубу, а також 127 стюардів. Він переконаний, що всі матчі Прем’єр-ліги у Запоріжжі будуть проведені на вищому рівні, а клуб зможе забезпечити для цього всі необхідні умови.

За словами заступника начальника міського управління ГУМВС України у Запорізькій області Андрія Долинного, на сьогодні занепокоєння викликає неналежна підготовка стюардів, які хоч і проходять навчання перед матчами, але через те, що їхній склад постійно змінюється, можуть бути не готові до нестандартних ситуацій. Тим не менш, правоохоронці готові надати допомогу у підготовці стюардів та провести для них інструктаж та навчання.

Також розглядалося питання щодо заборони продажу алкоголю у радіусі 5 км від стадіону напередодні під час та після футбольного матчу.

Порушувалася й тема співпраці футбольного клубу та міської влади з найбільш відданими уболівальниками ФК «Металург». За словами екс-президента клубу, голови обласної Федерації футболу України Віктора Межейка, протягом останніх років стосунки між клубом та фанатами значно погіршилися, тому необхідно налагоджувати з ними нормальний діалог.

- Влада повинна шукати спільну мову з фанатами. Звісно, впливати на них ніхто не зможе, бо це самостійно організоване об’єднання. Але ми не маємо морального права відмежовуватися від уболівальників і повинні донести до них, що ми з ними не вороги, а партнери, - підкреслив Віктор Ємельяненко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами