Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У кожному районі області мають бути об’єкти соціального оптимізму – Олександр Пеклушенко

4 липня 2012 - 13:22

Традиційно велику увагу під час робочих поїздок до районів голова облдержадміністрації приділяє соціально значимим об’єктам. У Михайлівці Олександр Пеклушенко відвідав районну лікарню, що нині має статус районного територіального медичного об’єднання.

Як зауважив очільник області, ця лікарня заслуговує особливої уваги влади. Адже саме до цього медичного закладу найчастіше потрапляють постраждалі внаслідок аварій, що стаються на автомобільній трасі Харків-Сімферополь. Олександр Пеклушенко подякував керівництву лікарні та її персоналу за якісну роботу та повідомив, що у поточному році Запорізька область вперше отримала 105 млн. грн.  у вигляді субвенції на придбання медичного обладнання та транспорту. 10 мільйонів з цих коштів підуть на придбання медичної апаратури для Михайлівського ТМО. Але цього замало – вважає очільник регіону. Адже Михайлівську районну лікарню капітально не ремонтували вже 30 років.

- Отримавши 10 мільйонів на обладнання, лікарня значно зросте технологічно, але залишати її будівлю в такому стані ми не маємо права. Тому вже сьогодні, формуючи бюджет на 2013 рік ми мусимо передбачати кошти на капітальний ремонт цього закладу. Лікарня повинна стати одним із об’єктів соціального оптимізму, - зауважив Олександр Пеклушенко.

Під час робочої поїздки до Михайлівського району голова облдержадміністрації також провів особистий прийом громадян та нараду з районним керівництвом.

- Не дивлячись на складну ситуацію з врожаєм та негативні прогнози, керівництво району чітко розуміє своє завдання у напрямку забезпечення продовольчої безпеки району та загалом області. Впевнений, що частину проблем Михайлівського району мусить взяти на себе обласна влада. Це, по-перше, капітальний ремонт районної лікарні. Серед поточних проблемних питань також водозабезпечення та очищення води у Михайлівці. Для будівництва очисної станції необхідно майже 5 млн. грн. У бюджеті 2012 року таких коштів немає, але сьогодні вже формується проект на 2013 рік ,згідно з яким будівництво очисної станції в Михайлівці буде у першій п’ятірці пріоритетів, - відзначив голова облдержадміністрації, підбиваючи підсумки робочої поїздки до Михайлівського району.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області