Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найближчим часом ми розробимо регіональну програму з підтримки овочівництва – Олександр Пеклушенко

4 липня 2012 - 14:17

У Кам’янсько-Дніпровському районі Олександр Пеклушенко відвідав ще одне господарство, досвід якого є цінним для усіх сільгоспвиробників регіону, які займаються овочівництвом. Голова облдержадміністрації завітав до приватного підприємця Андрія Чорного. Головна культура, на яку робить ставку фермер – томати. Теплиці, вартість яких підприємець оцінює у 200 тисяч доларів, розташовані на території в 1 гектар. У приватному господарстві працює 10 найманих працівників.

За словами підприємця, у середньому за рік йому вдається заробити близько 1 мільйона гривень, втім більша частина цих коштів йде на розрахунки за енергоносії та воду та на закупівлю нового обладнання. Як повідомив Андрій Чорний, для розширення виробництва таким як він підприємцям необхідно лише дві речі – земля та дешеві кредити. Якщо ці питання вирішити на державному рівні, розвиток овочевого напрямку в Україні буде  надзвичайно перспективним – вважає фермер.

Дієвою підтримки малого та середнього бізнесу у аграрному секторі також має стати добре налагоджена система гуртових ринків, – вважає голова облдержадміністрації. Адже систематизований збут продукції сприятиме розвитку фермерських господарств на території області.

Під час поїздки до Кам’янсько-Дніпровського району Олександр Пеклушенко відвідав 2 напівпорожніх гуртових ринки, що вже працюють у с. Дніпровка та у с. Водяне. Аби сільгоспвиробник, який прагне швидко реалізувати свою продукцію, користувався послугами саме гуртових ринків, а не торгував обабіч автошляхів, в області необхідно розробити програму підтримки овочівництва. Саме такого висновку дійшов Олександр Пеклушенко, ознайомившись з роботою оптових ринків та поспілкувавшись з пересічними продавцями овочів на стихійних ринках.

- Запорізькій області необхідна система дрібнооптових ринків. Майданчики та облаштування – це головні завдання, які нам необхідно вирішити. Ми повинні створювати муніципальні ринки, а також стимулювати створення приватних. Для цього необхідно детально вивчити інформацію, систематизувати її та розробити регіональну програму, спрямовану на підтримку господарств, що займаються вирощуванням та реалізацією овочів. Адже це дуже перспективний напрямок розвитку агропромислового комплексу регіону,  - зауважив голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області