Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Відродження села починається з відродження соціальної сфери»

4 липня 2012 - 16:05

Розвиток соціальної сфери села – один з головних пріоритетів роботи обласної влади. Під час робочої поїздки до Кам’янсько-Дніпровського району голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко ознайомився з ходом реконструкції дитячого садочку «Веселка», що знаходиться в селі Дніпровка.

Єдиний дитсадок у Дніпровці призупинив своє існування майже 15 років тому. Всі ці роки жителі села змушені були доправляти своїх дітей до дитячих закладів міста Енергодар. Тим часом будівля, у якій півтора десятки років тому розташовувався садочок, опинилася у жалюгідному стані. Аби підтримувати життя у приміщенні, на його першому поверсі розташували сільський будинок культури та бібліотеку.

Останнім часом, коли демографічна ситуація на селі стабілізувалась, виникла нагальна потреба відновити роботу дошкільного закладу у Дніпровці. Тому районна рада ухвалила відповідне рішення, на виконання якого у травні 2012 року розпочалася  реконструкція будівлі дитячого садочка «Веселка». Наразі ведуться активні ремонтні роботи, придбано меблі, обладнання для харчоблоку та сантехніку.

Як повідомила завідуюча дитячим садочком Наталія Шалапан, перші дві групи, розраховані на 40 дітей, планується відкрити вже у вересні. Загалом відновлений дитячий садок «Веселка» буде розрахований на 120 дітей. Нові групи будуть відкриватися ще протягом року.

З поновленням роботи «Веселки», за словами голови Кам’янсько-Дніпровської райдержадміністрації Сергія Панкєєва, у районі буде остаточно вирішена проблема забезпечення сіл дитячими садками. За останні 2 роки у Кам’янсько-Дніпровському районі було відкрито 5 закладів дошкільної освіти, Дніпровка – залишалась останнім селом без дошкільного закладу.

На даний час на відновлення роботи дитячого садку «Веселка» в с. Дніпровка витрачено 250 тисяч гривень бюджетних коштів. Аби остаточно завершити реконструкцію, обладнати дитячий майданчик та спортивну залу необхідно ще майже 400 тисяч гривень.

Під час формування обласного бюджету на наступний рік першочергове фінансування отримають саме об’єкти соціальної сфери, які мусять стати об’єктами соціального оптимізму, – запевнив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Резерви у регіону є. Будуть дитячі садки, школи, лікарні – буде й запорізьке село. Відродження села починається саме з відновлення соціальної сфери, - наголосив Олександр Пеклушенко.

У Кам’янсько-Дніпровському районі голова облдержадміністрації також відвідав центральну районну лікарню. За словами головного лікаря ЦРЛ Юрія Голуба, протягом останніх трьох років в напрямку матеріально-технічного забезпечення закладу та його ремонту було зроблено більше, ніж за 20 попередніх років. За рахунок субвенції з державного бюджету, спрямовану на території,що входять до зони спостереження Запорізької АЕС, у лікарні здійснено ремонт реанімаційного та дитячого відділень, замінено теплотрасу та вікна. За рахунок державної субвенції у 2012 році буде придбано нове обладнання.

Щоправда, на думку Олександра Пеклушенка, цього замало. Адже лікарня обслуговує дуже велику територію, тому  потребує подальшої реконструкції.

- Реконструкція центральної районної лікарні мусить бути комплексною. Ми маємо вивчити усі потреби закладу, розробити детальний план робіт та братися за роботу. Адже модернізація медицини залишається в пріоритетах обласної влади і на 2013 рік, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Одне із завдань регіональної влади у напрямку реформування медицини, вважає Олександр Пеклушенко, - це також оновлення парку машин «швидкої допомоги». Кам’янсько-Дніпровська ЦРЛ потребує як мінімум 2 автомобілі «швидкої». Голова облдержадміністрації  пообіцяв працівникам лікарні допомогу обласної влади в вирішенні цього болючого питання. Без закупівлі нового транспорту для сільських лікарень реформа медицини на селі неможлива – переконаний голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів