Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уряд активізує дії щодо відновлення роботи Бердянського аеропорту

5 липня 2012 - 14:27

Уряд активізує дії щодо відновлення роботи Бердянського аеропорту

Міністерство інфраструктури України налаштоване прискорити вирішення ряду проблемних питань щодо відновлення роботи ДП «Аеропорт Бердянськ».

З цією метою відбулась зустріч заступника директора департаменту державної власності Міністерства Олександра Доценка з начальником ГУ промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євгеном Семечаєвським. Під час зустрічі йшлося про  необхідність розробки стратегії, яка дозволить не тільки зберегти цілісний майновий комплекс, але й відновити роботу перспективного аеропорту.

- Збереження бердянського аеропорту має велике значення для підвищення інвестиційної привабливості регіону. Нині добігає кінця передача запорізького аеропорту в комунальну власність. Було б дуже добре, якщо б інвестори змогли розглядати ці два взаємопов’язані стратегічні об’єкти як один глобальний інвестиційний проект, - наголосив Є.Семечаєвський.

У свою чергу заступник директора департаменту державної власності Міністерства інфраструктури України зазначив: «Якщо знайдеться інвестор, який візьметься за відновлення роботи двох запорізьких аеропортів – це буде дійсно вигідною пропозицією для області. Тому необхідно докласти максимум зусиль, щоб у найкоротші терміни забезпечити передачу цілісного майнового комплексу «Аеропорт Бердянськ» до державної власності.»

Нині керуючий санацією ДП «Аеропорт Бердянськ» Олександр Сізов отримав від урядовця завдання: підготувати та надати повний пакет документів до департаменту державної власності Міністерства інфраструктури України. Після детального їх вивчення на їх основі буде визначено механізм дій, які дозволять у подальшому відновити роботу проблемного аеропорту.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів