Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «10 гривень на добу на харчування однієї дитини – це соромно і неприпустимо»

5 липня 2012 - 16:34

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідав з робочою поїздкою «Обласний дитячий психоневрологічний санаторій», що знаходиться у Шевченківському районі Запоріжжя.

Очільник області поспілкувався з працівниками санаторію та його маленькими пацієнтами. Головну увагу Олександр Пеклушенко звернув на матеріально-технічне оснащення установи та стан будівлі санаторію, де щороку сотні дітей проходять курс реабілітації та лікування. Санаторій працює вже понад 60 років у приміщенні, яке було здано в експлуатацію ще у 1946 році.

В санаторії перебувають діти від 7 до 16 років з психоневрологічними захворюваннями. Вони мають можливість отримати допомогу лікарів, психолога, логопеда та відновитись після лікування на стаціонарі. Лікувальна фізична культура, масаж, фізіопроцедури, які отримують маленькі пацієнти, спрямовані не тільки на відновлення порушених функцій організму, а й на профілактику захворювань. Тому попит на послуги санаторію великий – стверджують працівники установи.

Одночасно в психоневрологічному санаторії проходять реабілітацію 70 дітей з усієї Запорізької області. Вони перебувають тут цілодобово. Один заїзд триває 2 місяці. Таким чином санаторій працює протягом усього року.

За словами в.о. головного лікаря санаторію, Галини Перепелкової, серед головних проблем, котрі потребують особливої уваги – матеріально-технічне забезпечення закладу та стан будівлі. Адже невелике за розмірами приміщення обмежує можливості закладу надавати більш якісну допомогу дітям, чисельність яких з року в рік зростає.

Питання на якому Олександр Пеклушенко особливо загострив увагу - це вартість харчування для маленьких пацієнтів санаторію.

- Питання номер один для цього закладу – це якість харчування. Коли діти говорять: ми хочемо масла, ми хочемо сосисок та ковбаси, а на добу виділяється лише 10 гривень на харчування однієї дитини у 2012 році – це соромно і неприпустимо. Цю ситуацію ми мусимо виправити негайно, - наголосив Олександр Пеклушенко, поспілкувавшись з дітьми та керівництвом закладу.

Друге питання, яке потребує втручання влади – це внутрішній та зовнішній стан будівлі санаторію, який не відповідає сучасним вимогам та потребує постійних ремонтів.

- Я переконався: якщо ми зробимо лише ремонт, ми не вирішимо проблему повністю. Маленька площа, нестаток приміщень не дозволить зробити послуги санаторію більш якісними. Ми домовились, що вивчимо детально проблематику і вирішимо, яким шляхом рухатися далі. Або це буде розширення, або необхідно підшукати нове приміщення для цього вкрай важливого закладу. Це буде довгострокова і професійна програма, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів