Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація виносить на сесію облради питання щодо забезпечення безперебійного водопостачання Запорізького району

5 липня 2012 - 17:04

Облдержадміністрація виносить на сесію облради питання щодо забезпечення безперебійного водопостачання Запорізького району

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду щодо забезпечення водопостачання Запорізького району. Головною темою для обговорення було питання стосовно виділення коштів з обласного бюджету на реконструкцію насосної станції для водопостачання смт Кушугум та смт Малокатеринівка.

- Використання жителями селища Кушугум питної води для поливу присадибних ділянок у літній період призводить до значного збільшення обсягів споживання води. Застарілі водопровідні мережі селища, реконструкцію яких не проводили роками, не витримують зростання тиску та збільшення обсягів подачі питної води, що зрештою призводить до перебоїв у водопостачанні населеного пункту. Питна вода вимушено подається населенню за графіком, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Одним з варіантів вирішення проблемного питання водопостачання смт Кушугум є добудова насосної станції на магістральному водогоні від Запоріжжя до селищ Кушугум, Балабіно та Малокатеринівка. Крім того, якщо забезпечити людей технічною водою, навантаження на водопровідні мережі з питною водою значно зменшиться.

- Станом на сьогодні розроблена та затверджена проектно-кошторисна документація реконструкції насосної станції на суму 3,6 млн. грн., на черзі – проведення тендеру з визначення виконавців робіт. 26 липня відбудеться засідання  сесії облради, і ми маємо встигнути підготувати всі папери, щоб винести питання виділення коштів на розгляд депутатів, - повідомив Віктор Ємельяненко під час зустрічі з жителями Кушугуму.

Також посадовець зазначив, що місцева влада має пояснити населенню, що перебої з водопостачанням неможливо вирішити за кілька днів, але дуже скоро вони відчують, що влада не залишається осторонь цієї проблеми.

На черговому засіданні колегії облдержадміністрації, яке заплановано на кінець липня, буде розглядатися питання щодо створення єдиної водної кампанії області. За рахунок реалізації цього проекту буде набагато простіше вирішувати питання з забезпеченням людей питною те технічною водою на всій території області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення