Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області необхідно активізувати проведення паспортизації молодняка великої рогатої худоби

6 липня 2012 - 09:57

В області необхідно активізувати проведення паспортизації молодняка великої рогатої худоби

Під керівництвом першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Безуглого відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань державної підтримки галузі тваринництва.

У запорізькій селекторній студії область представляв заступник голови облдержадміністрації Олександр Дудка та стажист на посаду начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Сергій Борисенко.

Нині у центрі уваги Міністерства аграрної політики та продовольства України – виплата дотацій населенню за утримання молодняка великої рогатої худоби віком до 15 місяців. Дотація виплачується зі спеціального фонду держбюджету в рамках Програми «Державна підтримка галузі тваринництва». За словами Миколи Безуглого, станом на 01.07.2012 року до регіонів спрямовано понад 1 млн. грн.. на виплату дотації селянам. Однак, виділені кошти досі не освоєні в багатьох регіонах країни.

Одна з причин такої ситуації – повільні темпи проведення ідентифікації та реєстрації тварин. З 324 тис. молодняку великої рогатої худоби, які утримують фізичні особи, на початок липня проведена інвентаризація всього 153 тис. голів. При цьому, документи на отримання дотації надали тільки 29,8 тис. осіб. Найгірше цю роботу проведено в Черкаській та Донецькій областях.

У цьому контексті урядовець висловив зауваження і до роботи головного управління ветеринарної медицини в Запорізькій області. Протягом червеня в області ідентифіковано 2514 голів великої рогатої худоби, з них молодняка віком до 11 місяців - 653. Власникам молодняка ВРХ передано 1067 паспортів для оформлення спеціальної бюджетної дотації.

Разом з тим, стажист на посаду начальника ГУ агропромислового розвитку ОДА Сергій Борисенко, підкреслив, що виконання Постанови Кабінету Міністрів України щодо виплати спеціальної бюджетної дотації фізичним особам на утримання молодняка великої рогатої худоби перебуває на постійному контролі керівництва облдержадміністрації. Також посадовець повідомив, що вже до 1 серпня очікується, що запорізькі селяни нададуть документи на отримання дотацій на 1000 голів молодняка, а до 1 грудня – не менше аніж до 4000 голів.

 

Довідково: державна дотація фізичним особам за утримання молодняка великої рогатої худоби передбачається у розмірі від 250 грн. до 1000 грн. (залежно від віку тварини). Дотацію можна отримувати по досягненню тварини 3-х, 6-ти, 9-ти, 12-ти та 15-ти місячного віку.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області