Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Більшість пляжів області безпечні для відпочинку

6 липня 2012 - 14:23

Більшість пляжів області безпечні для відпочинку

Відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке в селекторному режимі провів перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

У розпал курортного періоду члени комісії розглянули питання щодо безпечності масового відпочинку населення на водних об’єктах.

Як повідомив перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко, на території регіону знаходиться майже 500 об’єктів масового відпочинку людей. Проте, у літній період було проведено обстеження акваторії дна тільки на 312 з них. Нині на цих об’єктах працюють 218 аварійно-рятувальних постів, що безумовно є недостатнім. З початку року на водних об’єктах регіону загинуло 26 осіб, з них 4 дитини. Разом з тим, врятовано 165 людей, 14 з яких – діти.

Крім того, у літню спеку все більшої актуальності набуває питання якості зовнішнього протипожежного водопостачання в населених пунктах області. Адже станом на 14.06.2012 на території регіону виникло 1249 пожеж, в яких загинуло 57 людей та було травмовано 69 осіб. Разом з тим, за інформацією начальника оперативно-координаційного центру ГУ МНС в Запорізькій області Олександра Сичова, з 12185 пожежних гідрантів, розташованих в регіоні, 910 – не працює. Аналогічна ситуація з пожежними водоймищами: з 2997 у непридатному стані знаходяться 319. Така ситуація значно ускладнює роботу пожежних служб. Найбільше занепокоєння у посадовця викликає стан вуличних гідрантів у Новомиколаївському районі (зі 190 гідрантів не працює 159), у Великобілозерському (з 14 існуючих 8 не працює) та в Розвському районі (з 47 не працює 16).

- Наша позиція одна – якщо є гідрант він має виконувати свою функцію, щоб пожежні у разі необхідності змогли ним скористатися. За виконання цього завдання, а саме – усунення недоліків, керівники територій нестимуть персональну відповідальність, - резюмував Віктор Ємельяненко.

Також у ході наради члени комісії погодили план заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в осінньо-зимовий період 2012-2013 року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області